5.0
5/5

Interactieve video laten maken

Om verschillende verhaallijnen te verkennen, extra informatie op te vragen of feedback te geven

Wat is een interactieve video?

Een interactieve video is een video waarbij de kijker actief deelneemt aan de inhoud en het verloop van de video kan beïnvloeden. Interactieve video’s kunnen verschillende interactieve elementen bevatten, zoals pop-upkaarten, quizvragen, knoppen, keuzemenu’s en interactieve hotspots. Hierdoor kunnen kijkers bijvoorbeeld verschillende verhaallijnen verkennen, extra informatie opvragen of feedback geven. Interactieve video’s worden vaak gebruikt voor educatieve, marketing- en entertainingsdoeleinden. 

Wat zijn de voordelen van een interactieve video laten maken?

Een interactieve video blijft beter hangen bij jouw doelgroep

Onderzoek heeft aangetoond dat interactieve video’s inderdaad beter blijven hangen bij doelgroepen. Dit komt doordat interactieve elementen zoals quizzen, hotspots, en keuzemogelijkheden de betrokkenheid en engagement van kijkers verhogen. Hierdoor wordt informatie beter begrepen en onthouden dan bij het passief bekijken van een traditionele video. Bovendien biedt interactieve video de mogelijkheid om de kijker te laten deelnemen aan het verhaal en de ervaring te personaliseren, waardoor de betrokkenheid verder wordt vergroot.

Een interactieve video maken met een eigen verhaallijn

In een interactieve video heeft de kijker zelf invloed op het verhaal. Het belangrijkste bij het maken van een interactieve video is dat het verhaal boeiend en aantrekkelijk is voor de kijker. Er moet voldoende spanning, emotie en interesse worden opgewekt om de kijker geboeid te houden en hem of haar te laten meeleven met het verhaal. Een goede combinatie van verschillende keuzes en uitkomsten draagt hieraan bij en maakt het verhaal nog meer succesvol.

Een interactieve video voor verschillende marketingdoeleinden

Educatieve interactieve video’s kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om complexe concepten op een eenvoudige manier uit te leggen of om studenten te betrekken bij de lesstof. Marketeers gebruiken interactieve video’s graag om consumenten te betrekken bij hun merk en om het engagement en de merkbekendheid te vergroten. Entertainers maken gebruik van interactieve video’s om hun fans te betrekken bij hun creatieve proces en om ze een unieke ervaring te bieden. Het gebruik van interactieve video’s kan zorgen voor een hogere betrokkenheid, interactiviteit en personalisatie. Het kan ook helpen om de boodschap beter te onthouden en begrijpen.

Hoe wij dit bij OTR doen? Check onderstaande video.

Er moet voldoende spanning, emotie en interesse worden opgewekt om de kijker geboeid te houden en hem of haar te laten meeleven met het verhaal.

Hoe werkt het laten maken van een interactieve video bij ons?

Stappenplan interactieve video laten maken

Om een interactieve video te maken, is er een stappenplan nodig. Laten we beginnen met het definiëren van het doel en het concept, wat kan variëren van een inspirerende instructievideo tot een effectieve promotievideo. Vervolgens gaan we aan de slag met het bedenken van een boeiende verhaallijn en structuur voor jouw video. Met het schrijven van het script zorgen we ervoor dat jouw interactieve elementen niet worden vergeten. Om de kijker nog meer te betrekken, voegen we beelden, geluiden, animaties en grafische elementen toe. Zodra het monteren is voltooid, exporteren we de video en testen we deze op interactiemogelijkheden. Niks meer om aan te passen? Jouw interactieve video kan worden gepubliceerd!

Wat voor type video past bij jouw bedrijf?

Het is belangrijk om te bepalen wat de doelgroep is van het bedrijf en wat de boodschap is die overgebracht moet worden. Op basis daarvan kan bepaald worden welk type video geschikt is, bijvoorbeeld een animatievideo, promotievideo of wervingsvideo. Bovendien speelt het budget en de beschikbare tijd een rol bij het kiezen van het juiste type video.

Neem contact op en maak jouw eigen unieke route door de video

Het team van On the Rocks Media creëert professionele, unieke en interactieve video’s op maat, waarin de kijker kiest welke informatie degene wilt bereiken. Met onze videoproductie ontzorgen we onze opdrachtgevers van A tot Z, waarin wij de specifieke wensen van jouw organisatie vertalen in een interactieve film.

Benieuwd naar de opties voor de juiste video voor jouw bedrijf? Neem direct contact met ons op of laat je gegevens achter in ons contactformulier voor een vrijblijvende offerte.

Veelgestelde vragen

Bij een lineaire video kijkt de kijker passief naar de video terwijl de beelden elkaar opvolgen. Bij een interactieve video kan de kijker zelf keuzes maken en wordt de video gepersonaliseerd op basis van de interacties van de kijker.

Een interactieve video biedt veel voordelen. Zo blijft de kijker langer geïnteresseerd doordat hij zelf keuzes kan maken en betrokken wordt bij het verhaal. Daarnaast kan de kijker direct actie ondernemen door bijvoorbeeld op een call to action te klikken. Dit maakt een interactieve video erg geschikt voor videomarketing.

Wij maken professionele interactieve video’s met behulp van interactieve lagen en overlays. Hierdoor kunnen we verschillende keuzes toevoegen aan de video en kan jouw merk gepersonaliseerd worden. Wij bepalen samen met jou de juiste videocontent en call to actions zodat de kijker direct actie kan ondernemen.

Ja, dat kan zeker! Samen met jou inventariseren wij wat de boodschap moet zijn en hoe de video eruit moet komen te zien. Vervolgens creëren wij een flowchart van de mogelijke keuzes en de bijbehorende overlays en interactieve lagen. Hierdoor ontstaat een duidelijke verhaallijn en wordt de kijker optimaal betrokken bij de video.

Wij kunnen jouw video optimaliseren voor online marketing en zorgen ervoor dat jouw video vindbaar is voor de juiste doelgroep. Daarnaast is het belangrijk om de video te verspreiden via verschillende kanalen zodat de juiste doelgroep de video ziet.

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de video en de complexiteit van de interactieve elementen. Wij bieden een gratis brainstormsessie aan waarin wij jouw wensen en behoeften inventariseren en een offerte op maat kunnen maken.

Ja, een interactieve video is geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven. Voor het MKB kan het juist een krachtig middel zijn om zich te onderscheiden van de concurrentie en de boodschap op een originele manier over te brengen.

Wij passen de interactieve laag aan op basis van jouw huisstijl zodat het naadloos aansluit bij jouw merk. Hierdoor ontstaat een professionele uitstraling en herkent de kijker direct jouw merk.

Meten is weten! Wij kunnen je helpen met het meten van de effectiviteit van je interactieve video door middel van analytics. Hierdoor krijg je inzicht in het aantal views, clicks en conversies en kan de video geoptimaliseerd worden voor een nog beter resultaat.

Het maken van een interactieve video duurt vaak een stuk langer dan het maken van een lineaire video. Dit komt doordat er verschillende lagen en interactieve elementen toegevoegd moeten worden aan de video. Wij werken met een heldere stappenplan en tijdlijn zodat je precies weet waar je aan toe bent.