5.0
5/5

Explanimation Video Laten Maken: 5 Onmisbare Tips

Met een explanimation video van On The Rocks brengen we jouw bedrijfsverhaal tot leven. Hierin lichten we toe wat je doet en waarom je er zo goed in bent, op een wijze die helder, boeiend en onvergetelijk is.

Video afspelen
Video afspelen

Wij zijn jouw partner in het laten maken van explanimation video's

Welkom bij On The Rocks, waar we de magie van explanimation video’s gebruiken om jouw marketingstrategieën te verrijken. Onze expertises in deze unieke vorm van storytelling stellen ons in staat om complexe ideeën om te zetten in heldere, aantrekkelijke en memorabele video’s. Deze explanimations zijn speciaal ontworpen om te resoneren met jouw doelgroep en jouw merk een boost te geven op diverse platforms.

explanimation video laten maken

Wat zijn explanimations?

Bij On The Rocks transformeren we complexe ideeën in heldere, fascinerende verhalen met onze explanimations. Deze geanimeerde uitlegvideo’s combineren verfrissende animaties, levendige illustraties, duidelijke grafieken en meeslepende voice-overs om jouw boodschap glashelder over te brengen. 

Perfect voor bedrijven en organisaties die hun producten, diensten of unieke ideeën willen laten sprankelen in de ogen van klanten en stakeholders. Explanimations zijn ook ideaal voor educatieve doeleinden, waarbij we complexe leerstof omzetten in visueel aantrekkelijke en makkelijk te verteren content. Laat ons jouw verhaal tot leven wekken op een manier die blijft hangen!

Waarom zou ik een explanimation video laten maken?

Explanimations bij On The Rocks zijn jouw veelzijdige superhelden in communicatie. Ze ontrafelen complexe processen en systemen in heldere, visuele verhalen, waardoor jouw doelgroep de informatie moeiteloos begrijpt. Stel je voor: een nieuw product of dienst komt tot leven door onze creatieve explanimations, waarbij elk voordeel en elke eigenschap glashelder wordt gepresenteerd.

Maar daar stopt het niet. Onze explanimations zijn ook perfect voor het trainen van je personeel. Met stapsgewijze, duidelijke instructies maken we het leerproces snel en effectief. En wanneer het aankomt op het visualiseren van data en statistieken, transformeren wij cijfers in boeiende verhalen met grafieken en illustraties die in één oogopslag spreken.

Wil je een nieuwe strategie of visie introduceren? Onze explanimations brengen je verhaal tot leven op een inspirerende manier. En voor het promoten van evenementen of campagnes, zijn onze kleurrijke, dynamische beelden een echte publiekstrekker.

We versterken ook je merkbekendheid en klantbinding met een herkenbare stijl en visuele flair. Bij On The Rocks maken we van elke explanimation een memorabele ervaring die jouw merk in de spotlight zet.

Wat zijn de voordelen van een explanimation video laten maken?

Bij On The Rocks zijn we dol op de kracht van explanimations. Waarom? Ze maken complexe informatie kristalhelder en verhogen de betrokkenheid van je publiek. Een sprankelende, goed geanimeerde video grijpt de aandacht en dompelt kijkers onder in jouw verhaal.

Maar er is meer. Explanimations zijn een genie in het versterken van merkherkenning. Stel je voor: jouw merk komt tot leven met animaties in jouw eigen kleuren, lettertypen, en stijl. En over impact gesproken – explanimations zijn een meester in het verhogen van retentie en herinnering. Deze geanimeerde pareltjes blijven plakken in het geheugen van je publiek, dankzij hun unieke mix van visuele en auditieve prikkels.

In de wereld van On The Rocks zijn explanimations niet zomaar video’s; ze zijn jouw sleutel tot effectieve, memorabele en boeiende communicatie. Zet je schrap voor een onvergetelijke impact met elke frame.

Hoe wij jouw explanimation tot een succes maken

Bij On The Rocks creëren we verbluffende explanimations waarbij jouw visie en onze creativiteit samenkomen. Wij ademen short-form content en specialiseren ons in het maken van unieke video’s die jouw bedrijfsverhaal treffend in korte, pakkende momenten vangen. Onze stijl is modern en dynamisch, perfect aansluitend op de trend van snel verteerbare video’s.

Samen met jou zetten we de koers uit voor jouw explanimation. In een briefing of persoonlijk gesprek duiken we diep in jouw boodschap, doelgroep en doelstellingen. Met deze inzichten ontwikkelen we een uniek concept en script dat jouw verhaal helder en visueel aantrekkelijk vertelt.

Ons proces omvat de ontwikkeling van een storyboard en een prachtig grafisch ontwerp, met animaties die naadloos aansluiten bij jouw verhaal en doelen. We houden je betrokken bij elke stap, zodat de uiteindelijke explanimation precies weerspiegelt wat jij voor ogen hebt.

De afgewerkte explanimation, beschikbaar in elke taal en formaat, is klaar om te schitteren op je website, in presentaties en op social media. Laat On The Rocks jouw verhaal transformeren in een explanimation die boeit, overtuigt en blijft hangen.

Onze werkwijze

Bij On The Rocks streven we ernaar om content te maken die niet alleen wordt gezien, maar die ook een blijvende indruk achterlaat. Hoe we dit doen?

1. Advies

Wat wil je vertellen, wie wil je er mee bereiken en hoe moet het overkomen op de kijker? Wij geven je passend advies.

Aan de hand van visuele voorbeelden, moodboards en inspirerende verhalen bedenken we een concept dat volledig aansluit bij jouw doelgroep.

De inhoud op papier. Hier komt alles samen en start de productie.

Drie, twee, een… ACTIE! Onze videocrew gaat aan de slag om jouw short-form content te maken. Hier komt alle voorbereiding samen.

Het materiaal wordt gemonteerd en bewerkt.

Met jouw feedback zetten we de puntjes op de i. 

uitlegvideo laten maken

CASES

Videoproducties door On The Rocks

Video afspelen

YSE

Voor bedrijven die stappen willen zetten. YSE plaatst aanpakkers bij bedrijven en laat ze op die manier groeien. Wij krijgen de vraag of we een video konden maken die hun dienstverlening op spraakmakende wijze kon laten zien. Het resultaat: al 10+ nieuwe klanten aangetrokken met deze video.

IW Nederland

IW is dé opleider in de elektro- en installatietechniek. We kregen volledige vrijheid om de dienstverlening van IW op beeld te zetten en wat een resultaat! Ingezet als brandmovie en recruitment video,

Video afspelen
Video afspelen
Snelle - AFAS Live

Of we voor Snelle zijn AFAS Live show een recap konden maken, we call this a piece of art!

  • Expertise: van start-ups tot multinationals.
  • Bekijk ons divers portfolio voor inspiratie.
  • Gratis advies gesprek bij ons op kantoor.
  • Verder dan film: ook animatie, sounddesign & voice-overs.
  • Scherpe prijzen door eigen apparatuur, film & audio studio.
Team-final

Wat is de investering voor het laten maken van een explanimation video?

De kosten voor het laten maken van een explanimation video hangt af van verschillende factoren, zoals de lengte van de video, de complexiteit van de animatie en het niveau van de illustraties. De beste manier om te weten wat een explanimation maken bij ons zou kosten is om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van videoproducties

Drone video's

On The Rocks tilt jouw bedrijfsvideo naar ongekende hoogten met geavanceerde drone-technologie, waarmee we luchtbeelden en toegang tot anders onbereikbare locaties vastleggen. Hoe dat eruit ziet.

Animatie technieken

In onze bedrijfsvideo’s brengen we verhalen tot leven met pakkende animatie technieken: van de levendige en kleurrijke wereld van 2D-animatie tot de heldere en begrijpelijke taal van motion graphics.

Interactieve video's

Interactieve video, de nieuwste trend in videoproductie, brengt kijkers middenin de actie door hen controle te geven over het verloop van het verhaal. Hierdoor wordt jouw boodschap niet alleen gezien, maar ook echt ervaren. 

Clients aka friends.

5.0
5/5

FAQ

Veelgestelde vragen

Een explanimation video is een geanimeerde video die op een creatieve en heldere manier uitlegt wat jouw bedrijf, product of service inhoudt en welke voordelen deze biedt aan de doelgroep.

Een explanimation is dé manier om op een duidelijke en herkenbare manier uit te leggen wat jouw bedrijf of organisatie te bieden heeft. Het is een effectieve manier om complexe informatie over te brengen op de doelgroep en kan ingezet worden voor marketingdoeleinden, op social media en op jouw website.

Bij het maken van een professionele explanimation werken we samen met jou om jouw boodschap en doelgroep te bepalen. We zorgen voor een script op maat en creëren illustraties die perfect aansluiten bij jouw huisstijl en boodschap. Vervolgens zorgen we voor de productie en oplevering van jouw explanimation, helemaal naar wens.

Een explanimation kan op verschillende kanalen ingezet worden, zoals op social media, jouw website, in presentaties of op beurzen. Wij adviseren je graag over de beste kanalen om jouw video maximaal te laten renderen.

Samen maken we een stijl die perfect aansluit bij jouw huisstijl en andere content. We zorgen voor een heldere en herkenbare uitstraling die past bij de uitstraling van jouw bedrijf of organisatie.

Bij het maken van een effectieve explanimation is storytelling essentieel. Elementen die hierbij belangrijk zijn, zijn een duidelijke boodschap die aansluit bij jouw doelgroep, een herkenbare en sympathieke protagonist en een plot die de kijker meeneemt in het verhaal

Wij hebben al verschillende klanten mogen helpen met het maken van hun uitleganimatie, zie al onze projecten hieronder.

Vrijblijvende offerte aanvragen.

Bram-van-Roosmalen-Contact.jpg

Vul het formulier in of neem direct contact op met Bram van Roosmalen

Binnen 24 uur nemen wij contact met je op, daarin bespreken we al je wensen door en kunnen we je een vrijblijvend voorstel sturen dat volledig bij jou past.

 

5/5

“Top dat On The Rocks zo veel te bieden heeft! Met uitstekende service en communicatie, duidelijk een professioneel bedrijf. Maak jullie maar klaar voor de volgende klus.”

Bram Kling – Surfing Sommelier

Binnen 24 uur nemen wij contact met je op, daarin bespreken we al je wensen door en kunnen we je een vrijblijvend voorstel sturen dat volledig bij jou past.