5.0
5/5

Explanimation video laten maken

Om producten, diensten of ideeën te promoten en uit te leggen aan klanten en stakeholders. 

Wat zijn explanimations?

Explanimations zijn geanimeerde uitlegvideo’s die complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitleggen. Ze gebruiken animaties, illustraties, grafieken en voice-overs om een boodschap over te brengen aan de kijkers. Explanimations worden vaak gebruikt door bedrijven en organisaties om hun producten, diensten of ideeën te promoten en uit te leggen aan klanten en stakeholders. Ze kunnen ook worden gebruikt in educatieve contexten om leerstof op een visueel en digestief manier over te brengen aan studenten.

Waarom zou ik een explanimation video laten maken?

Een explanimation is een krachtig middel dat voor verschillende doeleinden kan worden ingezet. Een van de belangrijkste functies van een explanimation is het in begrijpelijke en visuele vorm uitleggen van een complex proces of systeem. Hierdoor wordt het voor de doelgroep makkelijker om de informatie tot zich te nemen en te begrijpen. Een ander belangrijk doel van een explanimation is het presenteren van een nieuw product of dienst op een overtuigende manier. Door middel van heldere beelden en uitleg wordt het voor de klant duidelijk wat de voordelen en eigenschappen zijn van het nieuwe product of de nieuwe dienst.

Naast het informeren van klanten kan een explanimation ook worden ingezet voor het trainen van personeel. Door middel van stapsgewijze instructies wordt het personeel op een snelle en efficiënte manier getraind. Een ander toepassingsgebied van een explanimation is het visualiseren van data en statistieken om informatie begrijpelijk te maken. Door het gebruik van grafieken en illustraties kan de doelgroep in één oogopslag de belangrijkste informatie tot zich nemen. Verder kan een explanimation ook worden gebruikt om een nieuwe strategie of visie binnen een bedrijf te introduceren. Door het gebruik van animatie en beelden wordt de boodschap op een inspirerende manier overgebracht.

Een ander toepassingsgebied van een explanimation is het promoten van een evenement of campagne. Door middel van bewegende beelden en opvallende kleuren wordt de doelgroep aangetrokken en geïnspireerd. Tot slot kan een explanimation ook worden ingezet om de merkbekendheid te verbeteren en de klantbinding te versterken. Door het gebruik van een herkenbare stijl en visuele elementen wordt het merk op een positieve manier gepresenteerd en wordt de band met de klant versterkt.

Wat zijn de voordelen van een explanimation video laten maken?

Er zijn veel voordelen van het laten maken van een explanimation. Zo maken explanimations complexe informatie begrijpelijk en verhogen ze de publieksbetrokkenheid. Een goed geanimeerde video kan de aandacht van de kijker trekken en hen betrekken bij de inhoud. Daarnaast verhoogt het merkherkenning, bijvoorbeeld door het aanpassen van de animatie aan jouw merk kleuren, lettertypen, enzovoorts. Tot slot is het een simpele manier om retentie- en herinneringspercentages te verhogen. Geanimeerde video’s hebben de potentie om gemakkelijk in het geheugen van de kijker te blijven hangen. Het visuele en auditieve aspect van animatie kan helpen informatie op een efficientere manier op te slaan.

Door het gebruik van een herkenbare stijl en visuele elementen wordt het merk op een positieve manier gepresenteerd en wordt de relatie met de klant versterkt.” 

Wat is onze werkwijze bij het maken van een explanimation?

Samen met jou brengen wij jouw doelstellingen voor de explanimation in kaart. Dit doen we door middel van een briefing of een persoonlijk gesprek waarin we uitgebreid bespreken wat de boodschap van de explanimation moet zijn, wie de doelgroep is en wat het gewenste resultaat is

Vervolgens gaan we aan de hand van deze informatie aan de slag met het ontwikkelen van een uniek concept en script voor de explanimation. We zorgen er met onze expertise voor dat het verhaal op een heldere en visueel aantrekkelijke manier wordt verteld zodat de boodschap overkomt op de doelgroep. Daarna werken we het concept uit in een storyboard en ontwikkelen we het grafische ontwerp en de animatie. We zorgen ervoor dat de visuals en animatie perfect aansluiten bij het verhaal en de doelstellingen van de explanimation. 

Tijdens het hele proces houden we nauw contact met jou om feedback te ontvangen en eventuele aanpassingen door te voeren. Tot slot leveren we de explanimation op in het gewenste formaat en in elke taal zodat je deze kunt gebruiken op je website, in presentaties en op social media.

Wat is de investering voor het laten maken van een explanimation video?

De kosten voor het laten maken van een explanimation video hangt af van verschillende factoren, zoals de lengte van de video, de complexiteit van de animatie en het niveau van de illustraties. De beste manier om te weten wat een explanimation maken bij ons zou kosten is om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Een explanimation video is een geanimeerde video die op een creatieve en heldere manier uitlegt wat jouw bedrijf, product of service inhoudt en welke voordelen deze biedt aan de doelgroep.

Een explanimation is dé manier om op een duidelijke en herkenbare manier uit te leggen wat jouw bedrijf of organisatie te bieden heeft. Het is een effectieve manier om complexe informatie over te brengen op de doelgroep en kan ingezet worden voor marketingdoeleinden, op social media en op jouw website.

Bij het maken van een professionele explanimation werken we samen met jou om jouw boodschap en doelgroep te bepalen. We zorgen voor een script op maat en creëren illustraties die perfect aansluiten bij jouw huisstijl en boodschap. Vervolgens zorgen we voor de productie en oplevering van jouw explanimation, helemaal naar wens.

Wij weten als marketingbureau dat ieder bedrijf of organisatie een eigen unieke uitstraling heeft. Daarom maken we onze explanimations helemaal op maat, en bepalen we samen met jou welke stijl perfect past bij jouw bedrijf en doelgroep.

Wij zorgen ervoor dat de voice-over in de juiste toon en taal wordt gekozen, passend bij de boodschap en jouw doelgroep.

Een explanimation kan op verschillende kanalen ingezet worden, zoals op social media, jouw website, in presentaties of op beurzen. Wij adviseren je graag over de beste kanalen om jouw video maximaal te laten renderen.

Samen maken we een stijl die perfect aansluit bij jouw huisstijl en andere content. We zorgen voor een heldere en herkenbare uitstraling die past bij de uitstraling van jouw bedrijf of organisatie.

Bij het maken van een effectieve explanimation is storytelling essentieel. Elementen die hierbij belangrijk zijn, zijn een duidelijke boodschap die aansluit bij jouw doelgroep, een herkenbare en sympathieke protagonist en een plot die de kijker meeneemt in het verhaal.

Wij hebben al verschillende klanten mogen helpen met het maken van hun uitleganimatie, zie al onze projecten hieronder.

Waar we

trots

op zijn

Jouw merk toevoegen aan onze succesverhalen? hello@ontherocksmedia.nl