5.0
5/5

Bedrijfsfilm laten maken met impact

Om jouw bedrijf te presenteren aan de buitenwereld.

De beste bedrijfsvideo laten maken 2023

Een bedrijfsfilm is een krachtig middel om jouw bedrijf te presenteren aan de buitenwereld. Het is een visueel instrument waarmee je kunt laten zien wie je bent, wat je doet en waarom jouw bedrijf de beste keuze is voor potentiële klanten. In dit artikel gaan we dieper in op het laten maken van een bedrijfsfilm en geven we antwoord op al jouw vragen.

Wat houdt het laten maken van een bedrijfsfilm in?

Wat is een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is een video die de kernwaarden en belangrijke informatie van jouw bedrijf presenteert. Een bedrijfsfilm kan verschillende doelen hebben, zoals het promoten van een nieuw product of dienst, het verhogen van de naamsbekendheid van jouw bedrijf of het informeren van potentiële klanten over belangrijke aspecten van jouw organisatie.

Wat zijn de voordelen van een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Het creëren van een sterke eerste indruk bij potentiële klanten
 • Het verbeteren van de naamsbekendheid van jouw bedrijf
 • Het bieden van een overzicht van de producten of diensten die jouw bedrijf aanbiedt
 • Het vergroten van de engagement op jouw website of social media platform

Welke boodschap wil je overbrengen met de bedrijfsfilm?

Voordat je begint met het maken van een bedrijfsfilm is het belangrijk om te bepalen welke boodschap je wilt overbrengen. Wil je de nadruk leggen op de expertise van jouw bedrijf, de kwaliteit van de producten of diensten of op de klantgerichtheid van jouw organisatie? Hierna kun je specifiek gaan nadenken over de content die je wilt gaan gebruiken.

Door je boodschap helder te hebben, zorg je ervoor dat je bedrijfsfilm effectief en relevant is voor jouw doelgroep.

Wat zijn de stappen bij het maken van een bedrijfsfilm?

Hoe schrijf je een effectief script voor een bedrijfsfilm?

Het schrijven van een bedrijfsfilm script is één van de belangrijkste stappen bij het maken van een bedrijfsfilm. Een goed script zorgt ervoor dat de boodschap helder en effectief wordt overgebracht op de kijker. Bij het schrijven van een script is het belangrijk om rekening te houden met de boodschap die je wil overbrengen, de doelgroep en het platform waarop de bedrijfsfilm wordt gebruikt.

Welk productieproces wordt er gevolgd bij het maken van een bedrijfsfilm?

Het productieproces van een bedrijfsfilm bestaat uit verschillende stappen, namelijk:

 • De voorbereiding
 • De pre-productie
 • De productie
 • De post-productie

 

Tijdens de voorbereiding worden de belangrijkste doelstellingen bepaald voor de bedrijfsfilm en worden de kosten in kaart gebracht. In de pre-productiefase wordt het script geschreven, worden locaties en acteurs geselecteerd en worden de shots gepland. Bij de productiefase worden de opnames gemaakt en bij de post-productiefase worden de beelden bewerkt en gemonteerd.

Videograaf tijdens productieproces

Hoe maak je een goede bedrijfsfilm?

Hoe kan storytelling worden gebruikt in een bedrijfsfilm?

Storytelling is een belangrijk onderdeel van het maken van een goede bedrijfsfilm. Door het vertellen van een krachtig verhaal kan de kijker worden geënthousiasmeerd en kan een sterke band worden opgebouwd met jouw bedrijf. Bij het gebruik van storytelling in een bedrijfsfilm is het belangrijk om te kiezen voor een verhaal van je bedrijf dat aansluit bij de boodschap die je wilt overbrengen en de doelgroep.

Hoe kies je een geschikte voice-over voor de bedrijfsfilm?

De voice-over is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilm. Een geschikte voice-over zorgt ervoor dat de boodschap op een heldere en prettige manier wordt overgebracht. Bij het kiezen van een geschikte voice-over is het belangrijk om rekening te houden met de tone of voice, de doelgroep en de boodschap die je wilt overbrengen.

Hoe kan je de huisstijl en branding van jouw bedrijf verwerken in de bedrijfsfilm?

De huisstijl en branding van jouw bedrijf zijn belangrijk voor de herkenbaarheid en identiteit van jouw bedrijf. Door de huisstijl en branding te verwerken in de bedrijfsfilm, wordt de consistentie en herkenbaarheid van jouw bedrijf vergroot. Dit kan door te kiezen voor een bijpassende kleurstelling, muziek, fonts of graphics.

Hoe kan je een bedrijfsvideo laten maken?

Hoe kan On The Rocks Media jou helpen bij het maken van een goede bedrijfsvideo?

Wij kunnen jou helpen bij het maken van een goede bedrijfsvideo door jou te assisteren bij het schrijven van het script, het kiezen van de juiste locaties en acteurs en door het filmen en monteren van de beelden. Wij leveren maatwerk en houden rekening met jouw wensen en budget.

Wat zijn de belangrijkste elementen van een bedrijfsvideo?

De belangrijkste elementen van een bedrijfsvideo zijn het script, de voice-over, de muziek en de beelden. Deze elementen moeten elkaar versterken en zorgen voor een duidelijke boodschap die overtuigend en effectief is.

Check onze bedrijfsvideo voor YSE hier 😉

On The Rocks ontzorgt je van A tot Z bij het maken van jouw bedrijfsfilm.

Jouw bedrijfsfilm

Hoe kan een bedrijfsfilm mijn bedrijf helpen?

Een bedrijfsfilm kan op verschillende manieren bijdragen aan het succes van je bedrijf. Allereerst kan het dienen als een effectieve tool om je bedrijf aan potentiële klanten te presenteren en je product of dienstverlening te promoten. Door het visueel aantrekkelijk in beeld brengen van je bedrijf, kun je een positief imago neerzetten en potentiële klanten laten zien wie je bent en waar je voor staat. Bovendien kan het gebruik van een bedrijfsfilm je online vindbaarheid verbeteren en je helpen om je boodschap op een aansprekende manier over te brengen.

Hoe kan ik mijn bedrijfsverhaal vertellen in een bedrijfsfilm?

Een goed bedrijfsverhaal vertelt wie je bent, wat je doet en waarom je dat doet. Het is belangrijk om deze elementen op een aansprekende manier in de bedrijfsfilm te verwerken. Zorg daarbij voor een goede balans tussen informatie en emotie. Vertel niet alleen wat je doet, maar leg ook uit waarom je dat doet en wat je drijfveren zijn. Gebruik verder aansprekende beelden en geluidseffecten om je verhaal kracht bij te zetten. Dit zal ervoor zorgen dat je bedrijfsfilm impact maakt.

Wat voor soorten bedrijfsfilms zijn er?

Er zijn verschillende soorten bedrijfsfilms die je kunt maken, waaronder:

 • Een bedrijfsfilm met een voice-over: dit is de meest traditionele vorm van een bedrijfsfilm, waarbij een voice-over de informatie over je bedrijf vertelt.
 • Een bewegende video: dit is een dynamische video waarin verschillende beelden en animaties je bedrijf presenteren.
 • Een testimonial of interview: in deze vorm van een bedrijfsfilm laten klanten of medewerkers van je bedrijf aan het woord.
 • Een eventvideo: dit is een video van een evenement dat je bedrijf heeft georganiseerd of waarbij je betrokken bent geweest.
Veelgestelde vragen

Een bedrijfsfilm is een video, meestal tussen de 1 en 5 minuten lang, die je bedrijf, producten of diensten presenteert. Het is een krachtige manier om je bedrijf te laten zien en klanten te overtuigen.

Een bedrijfsfilm laten maken is een uitstekende manier om je bedrijf te presenteren en je verhaal te vertellen. Het is een effectieve manier om je bedrijf te promoten, je producten en diensten te laten zien en klanten aan te trekken.

Het productieproces van een bedrijfsfilm bestaat uit verschillende stappen, zoals het maken van het script, het vinden van de juiste locaties, het bepalen van de juiste belichting en het monteren van de video. Bij elk van deze stappen spelen professionals een belangrijke rol.

De kosten voor het maken van een bedrijfsfilm hangen af van verschillende factoren, zoals de lengte van de video, het gebruik van dronebeelden en de benodigde apparatuur. Over het algemeen variëren de kosten tussen de €1.500 en €10.000. Een vrijblijvende offerte op maat geeft je meer duidelijkheid over de kosten.

De productietijd van een bedrijfsfilm varieert afhankelijk van de omvang van het project. Meestal duurt het tussen de 2 en 6 weken om een bedrijfsfilm te maken.

Jouw verhaal is het hart van de video en moet dus goed worden gepresenteerd. Het opstellen van een bedrijfsfilmscript kan hierbij helpen. Onze professionals kunnen je graag helpen bij het schrijven van een pakkend bedrijfsfilmscript dat de aandacht trekt en je boodschap overbrengt.

Ja, met een professionele bedrijfsfilm kan je jouw bedrijf zeker helpen groeien. Videomarketing is een krachtig hulpmiddel om je naamsbekendheid te vergroten, potentiële klanten aan te trekken en te overtuigen, en je bedrijf zichtbaar te maken op sociale media en LinkedIn.

We maken allerlei soorten bedrijfsfilms, van promovideo’s tot corporate video’s. Of het nu gaat om een unieke bedrijfsfilm van jouw bedrijf, een bank van videocontent of een promotiefilm voor een specifieke dienst of product, wij helpen je graag verder.

Onze klanten zijn diverse bedrijven, van startups en kleine ondernemingen tot grote corporates. Wat onze klanten gemeen hebben, is dat ze allemaal succesvolle bedrijfsfilms willen laten maken om hun bedrijf te presenteren en te laten groeien. Bekijk ons portfolio voor een kleine greep uit onze klanten.

Ja, we hebben ervaren cameramannen die de perfecte opnames maken. We helpen je graag verder bij het aanleveren van de nodige beelden. We kunnen je zelfs helpen bij het kiezen van de juiste locaties.

Waar we

trots

op zijn

Jouw merk toevoegen aan onze succesverhalen? hello@ontherocksmedia.nl