5.0
5/5

360 graden video laten maken

Voor het creëren van interactieve, immersive campagnes en content. 

Wat is een 360 graden video?

Definitie van een panorama video?

Een 360 graden video laten maken is altijd een goed idee. Het is namelijk een type video-opname die is gemaakt met een camera die alle kanten om zich heen kan opnemen, waardoor de kijker het gevoel heeft dat hij of zij zich in het midden van de opname bevindt en kan rondkijken in alle richtingen. 

Hoe werkt een 360 graden video?

Het bekijken van deze video kan worden gedaan met behulp van een virtual reality headset, maar ook op een computer of mobiel apparaat waarbij je met een muis of touchpad kunt navigeren door de video.

Dankzij deze innovatieve technologie kun je een completere en meeslepende ervaring beleven dan bij traditionele video’s. Bovendien worden deze video’s vaak ingezet door adverteerders en marketeers om interactieve en meeslepende campagnes en content te creëren. Dit betekent dat je als kijker de mogelijkheid hebt om de video’s te bekijken vanuit elke hoek en richting, alsof je echt op de locatie bent waar de video is opgenomen.

Voordelen van deze video

Er zijn verschillende voordelen ten opzichte van traditionele video. Ten eerste biedt het een meeslepende ervaring voor de kijker. De kijker kan zich onderdompelen in de omgeving en interactie hebben met verschillende elementen in de video door simpelweg rond te kijken. Hierdoor wordt de video-ervaring realistischer en indrukwekkender

Een ander voordeel van deze video is dat het een breder gezichtsveld biedt. Dit betekent dat de camera alles om zich heen vastlegt, waardoor er geen zaken buiten beeld vallen. Daarbij is het vooral handig bij het filmen van grote ruimtes, landschappen of evenementen. Op deze manier kan de kijker alles zien en hoeft zich geen zorgen te maken over informatie die ze missen.

Daarnaast is deze video ook interactief. Hierdoor kunnen kijkers de video op hun eigen manier bekijken en bepalen wat ze willen zien. Dit biedt de kijker niet alleen meer controle over de video-ervaring, maar geeft tevens de mogelijkheid om de video aan te passen aan hun eigen interesses.

Door een 360 graden video wordt het mogelijk om de kijker een completere en meeslepende ervaring te bieden.

Dé trend van 2023: 360 video tours

Naast video’s presenteren wij ook een 360 graden tour, een bijzonder krachtige tool met uitstekende toepassingsmogelijkheden op het gebied van educatie en training. Deze tool maakt het mogelijk om boeiende virtuele rondleidingen te creëren, waarbij deelnemers als het ware door een specifieke omgeving kunnen wandelen en tegelijkertijd gedetailleerde informatie ontvangen over de verschillende elementen die ze tegenkomen.

Bovendien biedt het een uitstekende kans voor kijkers om meer te leren over uiteenlopende onderwerpen, variërend van bezienswaardigheden en culturele aspecten tot wetenschappelijke fenomenen. Daarbij is het een uiterst effectieve manier om educatieve inhoud te presenteren en deelnemers diepgaand te informeren.

Daarnaast hebben deze tours het vermogen om het publiek op een buitengewone manier te boeien. Dankzij hun visuele aantrekkingskracht blijven kijkers langer betrokken, wat leidt tot verhoogde interactie en engagement van het publiek. Hierdoor kan deze tool een uiterst doeltreffende marketing- of communicatiemiddel zijn voor diverse doeleinden. 

Benieuwd naar al onze videomogelijkheden? Bekijk ze hier.

Veelgestelde vragen

Een video waarbij de kijker de mogelijkheid heeft om 360 graden om zich heen te kijken. Hierdoor wordt er een interactieve en meeslepende kijkervaring gecreëerd, waarbij de kijker in feite midden in de actie zit.

Deze video geeft je de mogelijkheid om een virtuele omgeving te creëren en de kijker daar volledig in onder te dompelen. Hierdoor is het zeer geschikt voor toepassingen zoals educatie, opleidingen, productpresentaties, enzovoorts.

Dit is een video waarbij de kijker de mogelijkheid heeft om 360 graden om zich heen te kijken. Daarentegen is Virtual reality een technologie waarbij de kijker wordt ondergedompeld in een virtuele omgeving, bijvoorbeeld door middel van een VR-bril. Daarbij kan een 360 graden video wel als onderdeel van een VR-ervaring worden gebruikt.

Ja, wij helpen graag bij het maken van deze video’s. Onze professionele videoproductie zorgt voor een meeslepende en interactieve kijkervaring voor jouw doelgroep.

Monoscopische 360 graden video wordt met één camera opgenomen en biedt hierdoor minder diepte en minder realistisch beeld. Daarentegen wordt er bij een Stereoscopische 360 graden video met twee camera’s opgenomen. Hierdoor kunnen we een meer realistischere  beeldervaring bieden. 

Het wordt steeds meer gebruikt voor educatie, opleidingen, productpresentaties, events, toerisme en recreatie, enzovoorts. Daarbij kan het een bijzondere kijkervaring bieden voor jouw doelgroep.

Er wordt gebruik gemaakt van meerdere camera’s die allemaal tegelijkertijd opnemen. Vervolgens worden de beelden samengevoegd en gecombineerd tot één 360 graden videobestand.

De kosten voor het maken van deze video kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de video, de locatie, het aantal camera’s dat wordt gebruikt, enzovoorts. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor jouw project.

Ja, het is mogelijk om interactie toe te voegen aan jouw video. Dit kan bijvoorbeeld door middel van hotspots, waarmee de kijker extra informatie of videocontent kan bekijken.

Bij 360 graden video heeft de kijker de mogelijkheid om om zich heen te kijken, terwijl bij VR video de kijker volledig wordt ondergedompeld in een virtuele omgeving met behulp van een VR-bril. Daarbij kan een  360 graden video wel onderdeel zijn van een VR-ervaring.

Waar we

trots

op zijn

Jouw merk toevoegen aan onze succesverhalen? hello@ontherocksmedia.nl