5.0
5/5

Social Media Video Maken: 7 Krachtige Strategieën om Online te Groeien

Deel jouw bedrijfsverhaal met een social media video van On The Rocks. Toon wat je doet en waarom je erin uitblinkt, op een manier die echt raakt.

Video afspelen
Video afspelen

Wij zijn jouw partner bij het maken van social media video's

Welkom bij On The Rocks, waar we de magie van short-form video’s gebruiken om jouw merk te versterken! Onze expertise in het creëren van korte, pakkende content helpt je merk te schitteren op social media. Met video’s die zowel aantrekkelijk als effectief zijn, maken we jouw marketingstrategieën krachtiger en impactvoller. Laat ons jouw verhaal vertellen op een manier die resoneert en de aandacht trekt op diverse platforms.

social media video

Wat is een social media video?

Een social media video is een essentieel instrument in de moderne digitale wereld, ideaal voor platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, TikTok en YouTube. Deze video’s zijn kort, maar zitten vol met inhoud, variërend van persoonlijke vlogs tot indrukwekkende bedrijfspromoties. Het doel? De aandacht trekken en vasthouden met een boeiende en duidelijke boodschap.

Deze video’s zijn speciaal ontworpen om kort en krachtig te zijn, waarbij interactieve elementen zoals verhalen, polls en enquêtes worden ingezet om betrokkenheid te verhogen. Creativiteit en visuele aantrekkingskracht staan centraal om de aandacht van kijkers te trekken. Een duidelijke, eenvoudige boodschap en een goed gekozen tone of voice zijn cruciaal om de gewenste emotie op te wekken.

Een effectieve social media video sluit af met een overtuigende call-to-action, aangemoedigd door het gebruik van relevante hashtags voor groter bereik. Bij On The Rocks zijn we meesters in het maken van deze boeiende content. Wij helpen je verhaal te vertellen op een manier die niet alleen wordt gezien, maar ook onthouden. Laat ons jouw gids zijn in de wereld van social media video’s.

Welke type video werkt het beste op social media?

Je hebt slechts 5 seconden om de spotlight te pakken online. Op social media platforms zoals Facebook, Instagram en TikTok, moet je video eruit springen. Wat werkt? Denk aan korte muziekvideo’s, handige tutorials, een kijkje achter de schermen, inspirerende achtergrondverhalen, persoonlijke verhalen, uitdagende challenges, video’s die viraal gaan en zelfs live-video’s. 

Maar, onthoud goed: het succes van je video hangt helemaal af van wie je bereikt en waar. Ken je publiek, snap wat ze willen, en focus op het creëren van video’s die niet alleen van topkwaliteit zijn, maar ook boeiend en spot-on relevant voor jouw kijkers. Met On The Rocks zorgen we ervoor dat jouw content niet alleen gezien wordt, maar écht blijft hangen.

Hoe maak je je video geschikt voor alle social media kanalen?

Wil je dat jouw video een hit wordt op social media zoals Instagram en LinkedIn? Houd het kort en krachtig met On The Rocks. Onze tip: voeg ondertiteling toe! Dit maakt je video toegankelijk voor iedereen, ook als het geluid uitstaat of voor mensen die doof of slechthorend zijn. Vergeet niet je video’s aan te passen aan de unieke eisen van elk kanaal – denk aan de juiste afmetingen, lengte en het bestandstype.

Een opvallende thumbnail is de sleutel tot succes. Hiermee trek je meteen de aandacht van je kijkers. En natuurlijk, de inhoud moet boeiend zijn en resoneren met je publiek. Voeg hashtags toe om je video nog beter vindbaar te maken. Bij On The Rocks zorgen we voor video’s die niet alleen gezien worden, maar ook herinnerd en gedeeld. Laat ons je helpen om van jouw video een echte blikvanger te maken!

Hoe ons team jouw social media video tot een succes maakt

Bij On The Rocks transformeren we jouw ideeën in onvergetelijke short-form video’s. Vol passie en met een frisse blik maken we content die de essentie van jouw merk vangt in korte, boeiende video’s. We zijn in tune met de hedendaagse trend van snel verteerbare, dynamische content.

Duik in ons portfolio en zie de energie en diepgang die we brengen in elke video, van korte clips tot uitgebreide bedrijfspromoties. Onze toewijding en creativiteit zijn de kern van elk project.

Onze expertise stelt ons in staat om jouw boodschap om te zetten in krachtige, korte video’s die jouw doelgroep raken. We kennen de uitdagingen van Nederlandse bedrijven en leggen met elke video de ziel van jouw merk vast, op een manier die indruk maakt.

Onze werkwijze

Bij On The Rocks streven we ernaar om content te maken die niet alleen wordt gezien, maar die ook een blijvende indruk achterlaat. Hoe we dit doen?

1. Advies

Wat wil je vertellen, wie wil je er mee bereiken en hoe moet het overkomen op de kijker? Wij geven je passend advies.

Aan de hand van visuele voorbeelden, moodboards en inspirerende verhalen bedenken we een concept dat volledig aansluit bij jouw doelgroep.

De inhoud op papier. Hier komt alles samen en start de productie.

Drie, twee, een… ACTIE! Onze videocrew gaat aan de slag om jouw short-form content te maken. Hier komt alle voorbereiding samen.

Het materiaal wordt gemonteerd en bewerkt.

Met jouw feedback zetten we de puntjes op de i. 

CASES

Videoproducties door On The Rocks

Video afspelen

YSE

Voor bedrijven die stappen willen zetten. YSE plaatst aanpakkers bij bedrijven en laat ze op die manier groeien. Wij krijgen de vraag of we een video konden maken die hun dienstverlening op spraakmakende wijze kon laten zien. Het resultaat: al 10+ nieuwe klanten aangetrokken met deze video.

IW Nederland

IW is dé opleider in de elektro- en installatietechniek. We kregen volledige vrijheid om de dienstverlening van IW op beeld te zetten en wat een resultaat! Ingezet als brandmovie en recruitment video,

Video afspelen
Video afspelen
Snelle - AFAS Live

Of we voor Snelle zijn AFAS Live show een recap konden maken, we call this a piece of art!

  • Expertise: van start-ups tot multinationals.
  • Bekijk ons divers portfolio voor inspiratie.
  • Gratis advies gesprek bij ons op kantoor.
  • Verder dan film: ook animatie, sounddesign & voice-overs.
  • Scherpe prijzen door eigen apparatuur, film & audio studio.
Team-final

Hoe houd je een social media video kort en krachtig?

De sleutel tot succes in de snelle online wereld? Korte, krachtige video’s! Bij On The Rocks weten we dat een korte spanningsboog de norm is. Daarom zorgen we ervoor dat jouw boodschap snel en helder overkomt. Mensen hebben vaak geen tijd voor lange video’s, dus met een compacte en pakkende video sla je de spijker op z’n kop.

Korte video’s zijn niet alleen effectief in marketingcampagnes, ze zijn ook ideaal om te delen en hebben de potentie om viraal te gaan. Bonus: ze zijn ook nog eens kostenbesparend. Minder tijd en geld kwijt, maar meer impact. Dat is de On The Rocks manier van video’s maken. Kort, maar met een krachtige echo. 

VS--SubbedTOENfestivalfinal-0’06”

Hoe gebruik je video-inhoud in je online marketingstrategie?

Bij On The Rocks begrijpen we dat succesvolle videocontent in de online marketingwereld begint bij een diep inzicht in de behoeften en interesses van je doelgroep. Dit bereiken we door uitgebreid marktonderzoek, het analyseren van klantfeedback en het scherp in de gaten houden van social media trends. Met deze kennis als basis, creëren we video’s die niet alleen informeren en educeren, maar ook emotioneel resoneren door middel van storytelling en persoonlijke connectie.

Onze aanpak is een mix van strategische planning en creatieve realisatie. We werken samen aan het script of storyboard, zorgen voor kwalitatief hoogstaand beeldmateriaal, en focussen op een duidelijke, boeiende boodschap. Na productie adviseren we je over de beste manieren om de video te verspreiden over kanalen zoals social media, blogs, en e-mailcampagnes.

Het succes van je videostrategie meten we aan de hand van KPI’s zoals engagement, bereik, weergaven, conversie en ROI. Deze waardevolle inzichten gebruiken we om toekomstige campagnes te optimaliseren, zodat je steeds effectiever je doelgroep bereikt. Laat On The Rocks je gids zijn in het navigeren van de dynamische wereld van videocontent, en zet video in als een krachtig instrument in je online marketingstrategie

Clients aka friends.

5.0
5/5

FAQ

Veelgestelde vragen

Social media video is een vorm van online marketing waarbij video’s worden gemaakt en gedeeld op verschillende sociale media platformen om de zichtbaarheid van een bedrijf of merk te vergroten.

Mensen hebben vaak een korte aandachtsspanne en scrollen snel door hun tijdlijn op sociale media. Door korte video’s te maken, zorg je ervoor dat jouw video de aandacht grijpt en de boodschap snel kan overbrengen.

Je kunt je social media video promoten door deze te delen op verschillende platformen en deze te adverteren. Daarnaast kun je jouw video ook opnemen in jouw content marketing strategie door deze terug te laten komen in blogs en nieuwsbrieven.

Een goede video voor social media is kort, duidelijk en aantrekkelijk. Zorg ervoor dat de video de boodschap snel kan overbrengen en dat de kijker geïnteresseerd blijft. Het juiste formaat, ondertiteling en audio zijn ook belangrijk om in gedachten te houden.

Je kunt jouw video delen op verschillende platformen zoals Instagram, TikTok, LinkedIn en andere online marketing platformen.

Zorg ervoor dat de video duidelijk en aantrekkelijk is en dat de boodschap snel kan worden begrepen. Richt je op de belangrijkste informatie die je wilt overbrengen en probeer dit op een creatieve manier te doen.

Het is aan te raden om jouw social media video te ondertitelen. Veel video’s worden zonder audio bekeken op sociale media en met ondertiteling kun je ervoor zorgen dat jouw boodschap toch overkomt.

Verticale video’s worden steeds populairder op social media, omdat deze beter passen bij de mobiele weergave op smartphones. Het is dus aan te raden om te overwegen om jouw social media video verticaal te maken, maar het is niet altijd noodzakelijk.

Native video’s zijn video’s die direct op sociale mediaplatformen worden geüpload in plaats van op een externe website te worden gehost en vervolgens te worden gedeeld. Dit kan zorgen voor een betere zichtbaarheid en betrokkenheid van jouw video.

Het is aan te raden om korte video’s te maken voor social media, maar sommige platformen staan ook langere video’s toe. Het is belangrijk om te onderzoeken wat de limieten zijn voordat je een video uploadt.

Vrijblijvende offerte aanvragen.

Bram-van-Roosmalen-Contact.jpg

Vul het formulier in of neem direct contact op met Bram van Roosmalen

Binnen 24 uur nemen wij contact met je op, daarin bespreken we al je wensen door en kunnen we je een vrijblijvend voorstel sturen dat volledig bij jou past.

 

5/5

“Top dat On The Rocks zo veel te bieden heeft! Met uitstekende service en communicatie, duidelijk een professioneel bedrijf. Maak jullie maar klaar voor de volgende klus.”

Bram Kling – Surfing Sommelier

Binnen 24 uur nemen wij contact met je op, daarin bespreken we al je wensen door en kunnen we je een vrijblijvend voorstel sturen dat volledig bij jou past.