5.0
5/5

Broodkruimelspoor

Betekenis: Broodkruimelspoor

Ook wel: breadcrumb of breadcrumb-trail

Broodkruimelspoor is een navigatiehulp die gebruikers toont waar ze zich bevinden binnen de structuur van een website. Het is een essentiële tool voor het verbeteren van de gebruikerservaring en leesbaarheid van webpagina’s, vooral wanneer de website diep geneste pagina’s heeft.

Het broodkruimelspoor is vaak te vinden aan de bovenkant van een webpagina en geeft een visuele representatie van de structuur van de site. Door te klikken op de verschillende onderdelen van het spoor, kunnen gebruikers eenvoudig navigeren naar hoger gelegen niveaus van de site. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van de navigatie maar speelt ook een rol in SEO doordat het zoekmachines, zoals Google, helpt de structuur van een website beter te begrijpen.

Het implementeren van een broodkruimelspoor kan voordelen hebben voor zowel de gebruikerservaring als de zoekmachine-optimalisatie van een website. Het zorgt voor meer duidelijkheid en eenvoudige navigatie voor bezoekers, terwijl het tegelijkertijd helpt bij het verbeteren van de pagerank in zoekmachines door de verbeterde interne linkstructuur.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.