5.0
5/5

Wervingsvideo laten maken

Om potentiële werknemers te informeren over de cultuur, waarden, missie en visie van jouw bedrijf, met als einddoel solliciteren!

Wat is een wervingsvideo?

Waar je vroeger een advertentie in de krant plaatste om personeel te vinden, gebruiken we tegenwoordig steeds vaker een recruitment video. Een wervingsvideo is een korte video die gemaakt is om mensen te werven om bij een bedrijf te komen werken. 

Het doel van een wervingsvideo is om potentiële werknemers te informeren over de cultuur, waarden, missie en visie van een bedrijf en hen te motiveren om te solliciteren op openstaande vacatures. .

Waarom is een wervingsvideo belangrijk?

Een wervingsvideo is belangrijk omdat het een krachtig middel is om potentiële kandidaten te bereiken en te overtuigen om te solliciteren op een vacature. Het biedt de mogelijkheid om het bedrijf en de functie op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren en een beeld te geven van de werkomgeving, de cultuur en de sfeer binnen het bedrijf. 

Een goed geproduceerde wervingsvideo kan de interesse van jouw doelgroep wekken en hen helpen een beter beeld te krijgen van wat de functie inhoudt en wat er van hen wordt verwacht. Het kan ook helpen bij het aantrekken van kandidaten die goed passen bij de organisatiecultuur en de waarden van het bedrijf. Kortom, een wervingsvideo kan animeren én overtuigen en daardoor de juiste kandidaten aantrekken.

Hoe onderscheidt jouw bedrijf zich met een wervingsfilm?

Een wervingsfilm kan een geweldige manier zijn om potentiële kandidaten een kijkje te geven in de bedrijfscultuur, de werkomgeving en de verwachtingen van de werkgevers. Door middel van een weloverwogen plan van aanpak, scripting, intuïtieve beeldvorming en suggestieve dialogen kan een wervingsfilm het verhaal van het bedrijf vertellen en de aandacht vestigen op de kwaliteiten die hen onderscheiden van andere bedrijven.

Door de unieke kenmerken en kernwaarden van het bedrijf te benadrukken, kan een wervingsfilm kandidaten inspireren en motiveren om zich aan te melden.” 

Wat maakt een goede wervingsvideo?

Een goede wervingsvideo bevat een pakkende boodschap die de kijker overtuigt om te solliciteren voor de vacature of interesse te tonen in het bedrijf. Hiervoor is het belangrijk dat een wervingsvideo er professioneel en visueel aantrekkelijk uitziet. Beelden van de werkplek, sfeer en werknemers helpen de kijker een idee te geven van de werkcultuur. 

Daarnaast moet de boodschap duidelijk en beknopt worden overgebracht, zonder te veel af te dwalen of af te leiden. Ook is het belangrijk dat de video authentiek aanvoelt, zodat kijkers kunnen zien dat het bedrijf oprecht is in haar intenties. Werknemers kunnen bijvoorbeeld geïnterviewd worden om hun ervaringen en meningen over het bedrijf te geven. 

Een wervingsvideo moet creatief zijn en zich onderscheiden van andere video’s om de aandacht van de kijker te trekken. Originele muziek, unieke verhaallijnen en effectieve beeldbewerking kunnen hierbij helpen. Tenslotte moet iedere video afsluiten met een duidelijke call-to-action, waarin kijkers worden aangemoedigd om te solliciteren voor de vacature of contact op te nemen met het bedrijf voor meer informatie.

Hoe wij dit bij OTR doen? Check onderstaande video. Vergeet niet door te klikken naar wervingsvideo 😉

Voordelen van een wervingsvideo laten maken

Wat zijn de voordelen van een recruitment video?

Een effectieve wervingsvideo kan helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid van een organisatie en kan ook een positief beeld laten zien van de cultuur en werkomgeving van het bedrijf. Daarnaast kan jouw recruitment video de aandacht trekken van kandidaten die een goede match zijn met jouw bedrijf, waardoor de sollicitatiepool wordt versterkt en de kans groter wordt om ideale kandidaten te vinden. Een vacature video kan tijd en middelen besparen die anders zouden worden besteed aan traditionele wervingsmethoden, zoals het organiseren van sollicitatiegesprekken.

Daarbij kan een recruitment video de bedrijfscultuur en de werksfeer tonen, wat kan bijdragen aan een betere match tussen het bedrijf en de werknemer. Daarnaast verhoogt de betrokkenheid van medewerkers: Een recruitment video kan ook de betrokkenheid van huidige medewerkers vergroten door hen de kans te geven om te schitteren in de video en te zien hoe hun werkplek wordt gepresenteerd.

Hoe kan een wervingsvideo jouw bedrijf helpen bij employer branding?

Een wervingsvideo kan een zeer effectieve tool zijn om bij te dragen aan de employer branding van jouw bedrijf. Het heeft namelijk de kracht om jouw bedrijf te presenteren als een aantrekkelijke en opwindende plek om te werken. Het kan ook helpen om de kernwaarden van jouw bedrijf te benadrukken en te laten zien hoe jouw bedrijf zich onderscheidt van de concurrentie. 

Door middel van een wervingsvideo kun je potentiële werknemers een kijkje geven in het dagelijkse leven en de werkcultuur binnen jouw bedrijf. Door te laten zien hoe het werk eruitziet en hoe collega’s met elkaar omgaan, kun je mensen een idee geven van wat ze kunnen verwachten als ze bij jouw bedrijf komen werken. Op deze manier kunnen kandidaten beter inschatten of jouw bedrijf past bij hun persoonlijkheid en ambities. 

Een goede wervingsvideo kan ook helpen om de betrokkenheid van huidige werknemers te vergroten. Door medewerkers te betrekken bij de totstandkoming van de video en hen in beeld te brengen, geef je aan dat jouw bedrijf waarde hecht aan haar medewerkers. Dit kan bijdragen aan het creëren van een sterke team-geest en het gevoel van verbondenheid onder medewerkers vergroten.

Tot slot kan een wervingsvideo helpen om jouw bedrijf bekend te maken bij potentiële werknemers die nog niet bekend zijn met jouw bedrijf. Door middel van social media kan je de wervingsvideo breed verspreiden en zo jouw bedrijf onder de aandacht brengen van mensen die anders misschien niet van het bestaan af wisten. Kortom, een wervingsvideo kan bijdragen aan de employer branding van jouw bedrijf door het tonen van de werkcultuur, waarden en mensen binnen jouw organisatie en zo potentiële kandidaten aantrekken en huidige medewerkers betrekken en motiveren.

De kosten van een wervingsvideo laten maken

Hoeveel kost het laten maken van een wervingsvideo?

Er zijn verschillende factoren die bepalen wat een goede wervingsvideo kost. Factoren die meespelen in jouw wervingsfilm zijn bijvoorbeeld; de lengte van de video, de stijl van de video en het aantal acteurs die betrokken zijn bij de video. Onze video’s zijn custom-made, waardoor we samen kijken naar de beste manier om nieuw personeel te werven. Benieuwd naar onze prijzen en aanpak? Vraag vandaag nog een offerte aan voor jouw vacaturevideo.

Veelgestelde vragen

Een wervingsvideo helpt bij het aantrekken van potentiële werknemers en het verbeteren van jouw employer branding. Het is een effectieve manier om jouw organisatie te promoten en potentiële sollicitanten te werven.

Er is geen verschil tussen deze termen. Een wervingsvideo wordt soms ook wel een recruitment video genoemd.

Een aantal factoren die van belang zijn bij het maken van jouw wervingsvideo of recruitment video zijn: het script, beeld en geluid, de voice-over en de juiste mensen op de juiste plek inzetten.

Wij werken met ervaren videoproducers die gespecialiseerd zijn in videomarketing. Zij zorgen ervoor dat jouw video’s opvallen en de gewenste doelgroep bereiken. Ook kunnen we gebruik maken van drone-beelden om jouw video extra te laten opvallen.

Ja, dat kan zeker. Een employer branding video is een ideale manier om jouw organisatie te promoten en sollicitanten aan te trekken. Door jouw organisatie op een creatieve manier in beeld te brengen, verbeter je ook nog eens de algemene bekendheid van jouw merk.

Ja, dat kan. Maar het is wel belangrijk om te zorgen dat de video relevant blijft voor de specifieke functie waarvoor je wilt werven. Wij adviseren dan ook om een video te laten maken voor elke vacature waarvoor je wilt werven.

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de video en de complexiteit van het concept. Wij maken graag een offerte op maat voor jouw wervingsvideo.

Jouw wervingsvideo kun je delen op verschillende kanalen, zoals jouw website en sociale media kanalen zoals Facebook en Instagram. Ook kun je de video gebruiken bij sollicitaties om potentiële werknemers een goed beeld te geven van jouw organisatie.