5.0
5/5

Wervingsvideo Laten Maken: 3 Krachtige Strategieën & Prijzen

Met een wervingsvideo van On The Rocks blaas je nieuw leven in het unieke verhaal van jouw onderneming. Deze video is een perfecte manier om de essentie van je bedrijf te vangen en de redenen waarom je erin uitblinkt, helder en krachtig over te brengen.

Jouw partner in het laten maken van een wervingsvideo

Welkom bij On The Rocks, jouw go-to expert voor het produceren van wervingsvideo’s die jouw bedrijf onderscheiden. Het laten maken van een wervingsvideo is een uitmuntende strategie om je onderneming te presenteren aan potentieel talent. Deze video’s dienen als een visueel overtuigende tool om de unieke cultuur, waarden en kansen binnen jouw bedrijf te tonen, en uit te leggen waarom jouw organisatie de perfecte werkplek is voor toekomstige medewerkers.

IW Nederland

Wat is een wervingsvideo?

Gone zijn de dagen waarin bedrijven enkel vertrouwden op krantenadvertenties om talent te werven. In ons huidige, snel evoluerende digitale tijdperk heeft de wervingsvideo zijn intrede gedaan als een krachtig hulpmiddel in de zoektocht naar nieuwe medewerkers. Een wervingsvideo is in essentie een korte, dynamische video gemaakt met het doel om mensen te enthousiasmeren voor een carrière bij jouw bedrijf. Deze innovatieve aanpak gaat verder dan alleen het weergeven van de openstaande functies; het geeft een authentiek en boeiend inzicht in de cultuur, waarden, missie en visie van jouw organisatie. Door het in beeld brengen van het dagelijkse werkleven, de sfeer en de mensen achter het bedrijf, wordt een wervingsvideo een aantrekkelijke manier om potentiële werknemers niet alleen te informeren, maar ook te inspireren en aan te sporen om actie te ondernemen en te solliciteren. Het is een strategische stap vooruit in het aantrekken van het juiste talent voor jouw onderneming.

Waarom is een wervingsvideo belangrijk?

Een wervingsvideo is belangrijk omdat het een krachtig middel is om potentiële kandidaten te bereiken en te overtuigen om te solliciteren op een vacature. Het biedt de mogelijkheid om het bedrijf en de functie op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren en een beeld te geven van de werkomgeving, de cultuur en de sfeer binnen het bedrijf. 

Een goed geproduceerde wervingsvideo kan de interesse van jouw doelgroep wekken en hen helpen een beter beeld te krijgen van wat de functie inhoudt en wat er van hen wordt verwacht. Het kan ook helpen bij het aantrekken van kandidaten die goed passen bij de organisatiecultuur en de waarden van het bedrijf. Kortom, een wervingsvideo kan animeren én overtuigen en daardoor de juiste kandidaten aantrekken.

Hoe onderscheidt jouw bedrijf zich met een wervingsfilm?

Een wervingsfilm kan een geweldige manier zijn om potentiële kandidaten een kijkje te geven in de bedrijfscultuur, de werkomgeving en de verwachtingen van de werkgevers. Door middel van een weloverwogen plan van aanpak, scripting, intuïtieve beeldvorming en suggestieve dialogen kan een wervingsfilm het verhaal van het bedrijf vertellen en de aandacht vestigen op de kwaliteiten die hen onderscheiden van andere bedrijven.

CASES

Videoproductie door On The Rocks

Video afspelen

YSE

Voor bedrijven die stappen willen zetten. YSE plaatst aanpakkers bij bedrijven en laat ze op die manier groeien. Wij krijgen de vraag of we een video konden maken die hun dienstverlening op spraakmakende wijze kon laten zien. Het resultaat: al 10+ nieuwe klanten aangetrokken met deze video.

IW Nederland

IW is dé opleider in de elektro- en installatietechniek. We kregen volledige vrijheid om de dienstverlening van IW op beeld te zetten en wat een resultaat! Ingezet als brandmovie en recruitment video,

Video afspelen
Video afspelen
Snelle - AFAS Live

Of we voor Snelle zijn AFAS Live show een recap konden maken, we call this a piece of art!

  • Expertise: van start-ups tot multinationals.
  • Bekijk ons divers portfolio voor inspiratie.
  • Gratis advies gesprek bij ons op kantoor.
  • Verder dan film: ook animatie, sounddesign & voice-overs.
  • Scherpe prijzen door eigen apparatuur, film & audio studio.
Team-final
wervingsvideo laten maken

Wat maakt een goede wervingsvideo?

Een goede wervingsvideo bevat een pakkende boodschap die de kijker overtuigt om te solliciteren voor de vacature of interesse te tonen in het bedrijf. Hiervoor is het belangrijk dat een wervingsvideo er professioneel en visueel aantrekkelijk uitziet. Beelden van de werkplek, sfeer en werknemers helpen de kijker een idee te geven van de werkcultuur. 

Daarnaast moet de boodschap duidelijk en beknopt worden overgebracht, zonder te veel af te dwalen of af te leiden. Ook is het belangrijk dat de video authentiek aanvoelt, zodat kijkers kunnen zien dat het bedrijf oprecht is in haar intenties. Werknemers kunnen bijvoorbeeld geïnterviewd worden om hun ervaringen en meningen over het bedrijf te geven. 

Een wervingsvideo moet creatief zijn en zich onderscheiden van andere video’s om de aandacht van de kijker te trekken. Originele muziek, unieke verhaallijnen en effectieve beeldbewerking kunnen hierbij helpen. Tenslotte moet iedere video afsluiten met een duidelijke call-to-action, waarin kijkers worden aangemoedigd om te solliciteren voor de vacature of contact op te nemen met het bedrijf voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van een recruitment video?

Een effectieve wervingsvideo kan helpen bij het vergroten van de naamsbekendheid van een organisatie en kan ook een positief beeld laten zien van de cultuur en werkomgeving van het bedrijf. Daarnaast kan jouw recruitment video de aandacht trekken van kandidaten die een goede match zijn met jouw bedrijf, waardoor de sollicitatiepool wordt versterkt en de kans groter wordt om ideale kandidaten te vinden. Een vacature video kan tijd en middelen besparen die anders zouden worden besteed aan traditionele wervingsmethoden, zoals het organiseren van sollicitatiegesprekken.

Daarbij kan een recruitment video de bedrijfscultuur en de werksfeer tonen, wat kan bijdragen aan een betere match tussen het bedrijf en de werknemer. Daarnaast verhoogt de betrokkenheid van medewerkers: Een recruitment video kan ook de betrokkenheid van huidige medewerkers vergroten door hen de kans te geven om te schitteren in de video en te zien hoe hun werkplek wordt gepresenteerd.

Hoe kan een wervingsvideo jouw bedrijf helpen bij employer branding?

Een wervingsvideo is cruciaal voor de employer branding van je bedrijf, door het te profileren als een aantrekkelijke werkplek. Het benadrukt de unieke kernwaarden en onderscheidende factoren van jouw bedrijf ten opzichte van de concurrentie. Zo’n video biedt een inkijkje in de dagelijkse dynamiek en cultuur, waardoor potentiële werknemers een realistisch beeld krijgen van hun mogelijke toekomstige werkomgeving. Dit helpt hen te beoordelen of ze zichzelf zien passen binnen jouw organisatie.

Tegelijkertijd verhoogt een wervingsvideo de betrokkenheid van huidige werknemers door hen actief deel te laten uitmaken van het creatieve proces en ze te tonen in de video. Dit bevordert teamgeest en verbondenheid. Daarnaast maakt het breed delen via social media jouw bedrijf zichtbaar voor potentieel talent dat nog niet bekend is met jouw organisatie. Een effectief ingezette wervingsvideo trekt zo niet alleen nieuwe kandidaten aan maar versterkt ook de motivatie en loyaliteit van huidige medewerkers.

VS--Caplugs-CapsnosubsonVimeo-1’29”

De kosten van een wervingsvideo laten maken

Er zijn verschillende factoren die bepalen wat een goede wervingsvideo kost. Factoren die meespelen in jouw wervingsfilm zijn bijvoorbeeld; de lengte van de video, de stijl van de video en het aantal acteurs die betrokken zijn bij de video. Onze video’s zijn custom-made, waardoor we samen kijken naar de beste manier om nieuw personeel te werven. Benieuwd naar onze prijzen en aanpak? Vraag vandaag nog een offerte aan voor jouw vacaturevideo.

Clients aka friends.

5.0
5/5

FAQ

Veelgestelde vragen

Een wervingsvideo helpt bij het aantrekken van potentiële werknemers en het verbeteren van jouw employer branding. Het is een effectieve manier om jouw organisatie te promoten en potentiële sollicitanten te werven.

Een aantal factoren die van belang zijn bij het maken van jouw wervingsvideo of recruitment video zijn: het script, beeld en geluid, de voice-over en de juiste mensen op de juiste plek inzetten.

Een aantal factoren die van belang zijn bij het maken van jouw wervingsvideo of recruitment video zijn: het script, beeld en geluid, de voice-over en de juiste mensen op de juiste plek inzetten.

Wij werken met ervaren videoproducers die gespecialiseerd zijn in videomarketing. Zij zorgen ervoor dat jouw video’s opvallen en de gewenste doelgroep bereiken. Ook kunnen we gebruik maken van drone-beelden om jouw video extra te laten opvallen.

Ja, dat kan zeker. Een employer branding video is een ideale manier om jouw organisatie te promoten en sollicitanten aan te trekken. Door jouw organisatie op een creatieve manier in beeld te brengen, verbeter je ook nog eens de algemene bekendheid van jouw merk.

Ja, dat kan. Maar het is wel belangrijk om te zorgen dat de video relevant blijft voor de specifieke functie waarvoor je wilt werven. Wij adviseren dan ook om een video te laten maken voor elke vacature waarvoor je wilt werven.

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de video en de complexiteit van het concept. Wij maken graag een offerte op maat voor jouw wervingsvideo.

Jouw wervingsvideo kun je delen op verschillende kanalen, zoals jouw website en sociale media kanalen zoals Facebook en Instagram. Ook kun je de video gebruiken bij sollicitaties om potentiële werknemers een goed beeld te geven van jouw organisatie.

Vrijblijvende offerte aanvragen.

Bram-van-Roosmalen-Contact.jpg

Vul het formulier in of neem direct contact op met Bram van Roosmalen

Binnen 24 uur nemen wij contact met je op, daarin bespreken we al je wensen door en kunnen we je een vrijblijvend voorstel sturen dat volledig bij jou past.

 

5/5

“Top dat On The Rocks zo veel te bieden heeft! Met uitstekende service en communicatie, duidelijk een professioneel bedrijf. Maak jullie maar klaar voor de volgende klus.”

Bram Kling – Surfing Sommelier

Binnen 24 uur nemen wij contact met je op, daarin bespreken we al je wensen door en kunnen we je een vrijblijvend voorstel sturen dat volledig bij jou past.