5.0
5/5

Uitlegvideo laten maken
De beste explanimation voor jouw merk

Vereenvoudig met een uitlegvideo van On The Rocks complexe boodschappen met beknopte, geanimeerde video’s.
Video afspelen

Wat is een uitlegvideo en waarom is het belangrijk voor jouw merk?

Een uitlegvideo laten maken is een cruciaal gereedschap voor marketeers die hun product of dienst effectief willen uitleggen. Deze videos, die zowel geanimeerd als in live-action kunnen zijn, transformeren ingewikkelde informatie in begrijpelijke content. Dit maakt het gemakkelijker voor jouw doelgroep om de boodschap van jouw merk te begrijpen en te waarderen.

De kracht van een uitlegvideo ligt in zijn vermogen om een persoonlijke en interactieve ervaring te bieden. Dit verhoogt niet alleen de betrokkenheid op jouw website en social media kanalen, maar het maakt jouw merk ook memorabel in een competitief digitaal gebied. In tegenstelling tot statische tekst of afbeeldingen, biedt een uitlegvideo een dynamische en visuele benadering, die meer impact heeft op de kijker.

Het integreren van uitlegvideo’s in jouw marketingstrategie is een slimme zet. Het versterkt niet alleen de branding van jouw bedrijf, maar zorgt er ook voor dat jouw boodschap opvalt. Een uitlegvideo is de laatste stap naar een effectieve communicatie met jouw doelgroep, waardoor jouw content niet alleen gehoord, maar ook gezien wordt.

uitlegvideo laten maken

Hoe kan een uitlegvideo jouw product of dienst duidelijker maken?

Een uitlegvideo maakt complexe aspecten van jouw product of dienst helder door deze visueel en eenvoudig uit te leggen. Door beelden, animaties en gesproken tekst te combineren, worden kijkers effectief door het proces geleid. Dit helpt hen om de functionaliteiten en voordelen van jouw aanbod beter te begrijpen.

Dergelijke video’s trekken langer de aandacht dan traditionele tekst of afbeeldingen, waardoor jouw boodschap krachtiger overkomt. Ze voegen ook emotie en persoonlijkheid toe aan je merk, wat leidt tot een sterkere verbinding met potentiële klanten. Dit maakt een goed geproduceerde uitlegvideo een waardevolle versterking van je marketinginspanningen.

Door jouw product of dienst te visualiseren, toon je de unieke eigenschappen en functies die lastig in woorden te vatten zijn. Deze visuele methode is essentieel om jouw aanbod toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor een breed publiek. In het hedendaagse digitale landschap, waar visuele content steeds populairder wordt, zorgt een uitlegvideo ervoor dat jouw merk opvalt en een onuitwisbare indruk achterlaat.

Waarom kiezen voor een uitlegvideo in plaats van andere vormen van marketing?

Een uitlegvideo is in de hedendaagse videomarketing een superieure keuze om jouw boodschap over te brengen. In vergelijking met traditionele marketingmethoden biedt het een unieke manier om complexere en langere boodschappen eenvoudig en boeiend te presenteren. Dit maakt het effectiever dan statische content of louter geschreven tekst. Uitlegvideo’s hebben bovendien een blijvend effect op de kijker, waardoor jouw boodschap beter wordt onthouden en meer impact heeft.

Op platforms zoals YouTube vind je tal van voorbeelden van effectieve uitlegvideo’s. Deze video’s, mits ondersteund door een doordachte marketingstrategie, hebben het vermogen om jouw merk professioneel te presenteren aan jouw doelgroep. Dit verdient de aandacht die je merk nodig heeft om effectief te communiceren en te resoneren met jouw publiek. Een uitlegvideo is niet alleen geschikt voor het uiteenzetten van complexe ideeën, maar biedt ook mogelijkheden om te exporteren naar verschillende platforms, waardoor je een breder bereik en grotere zichtbaarheid voor jouw merk creëert.

CASES

Videoproducties door On The Rocks

Video afspelen

YSE

Voor bedrijven die stappen willen zetten. YSE plaatst aanpakkers bij bedrijven en laat ze op die manier groeien. Wij krijgen de vraag of we een video konden maken die hun dienstverlening op spraakmakende wijze kon laten zien. Het resultaat: al 10+ nieuwe klanten aangetrokken met deze video.

IW Nederland

IW is dé opleider in de elektro- en installatietechniek. We kregen volledige vrijheid om de dienstverlening van IW op beeld te zetten en wat een resultaat! Ingezet als brandmovie en recruitment video,

Video afspelen
Video afspelen
Snelle - AFAS Live

Of we voor Snelle zijn AFAS Live show een recap konden maken, we call this a piece of art!

  • Expertise: van start-ups tot multinationals.
  • Bekijk ons divers portfolio voor inspiratie.
  • Gratis advies gesprek bij ons op kantoor.
  • Verder dan film: ook animatie, sounddesign & voice-overs.
  • Scherpe prijzen door eigen apparatuur, film & audio studio.
Team-final

Wat zijn de beste tips voor het laten maken van een professionele uitlegvideo?

Bij het produceren van een professionele uitlegvideo bij On The Rocks zijn er cruciale stappen die je in acht moet nemen. Start met het kiezen van een boeiende en relevante boodschap die aansluit bij jouw doelgroep. Voeg unieke en passende elementen toe om je presentaties onderscheidend te maken. Selecteer de meest geschikte animatiestijlen die jouw merkverhaal krachtig overbrengen en pas deze naar behoefte aan. Ervaring in het filmen en gebruik van de juiste software en technieken is essentieel. De kosten voor het realiseren van een dergelijke video bij On The Rocks variëren afhankelijk van de complexiteit en de benodigde tools. 

Voor een gedetailleerde kosteninschatting is het raadzaam een offerte aan te vragen bij onze experts. Wij bieden heldere informatie over de kosten en mogelijkheden voor jouw specifieke project, waardoor je een geïnformeerde keuze kunt maken voor jouw uitlegvideo.

 

Waar kan je de beste uitlegvideo laten maken?

Op zoek naar de perfecte partner om jouw merkverhaal visueel te vertellen? Er zijn tal van producenten online die gespecialiseerd zijn in het creëren van visuele content. Bij het kiezen van de juiste partner is het essentieel om ervaring, creativiteit, en de capaciteit om een gepersonaliseerde video te produceren die naadloos aansluit bij jouw merk en boodschap te overwegen. Zo’n visuele vertelling werkt als een krachtig middel om jouw boodschap succesvol te delen op social media, wat erg populair is voor het genereren van aandacht onder jouw doelgroep.

Vergelijk verschillende aanbieders door hun portfolios te bestuderen, klantbeoordelingen te lezen, en direct met hen te bespreken wat ze voor jou kunnen betekenen. Dit helpt je de ideale match te vinden die jouw verhaal kan bewerken en verplaatsen naar een hoger niveau. Bovendien kun je inspiratie halen uit hun eerdere werk, wat essentieel is voor het begrijpen van hun werking en stijl. Zo houd je controle over hoe jouw verhaal wordt overgebracht, en zorg je ervoor dat het resultaat jouw verwachtingen overgaat.

 

Clients aka friends.

5.0
5/5

FAQ

Veelgestelde vragen

Een uitlegvideo, ook wel bekend als een explanimation, is een korte geanimeerde video die gebruikt wordt om complexe concepten, processen of producten op een eenvoudige en beknopte manier uit te leggen.

 Uitlegvideo’s zijn een effectieve manier om jouw merkverhaal te vertellen, je producten of diensten te promoten en klanten te overtuigen. Ze kunnen de betrokkenheid verhogen, informatie beter overbrengen en een blijvende indruk achterlaten.

Natuurlijk! We hebben een uitgebreid portfolio met voorbeelden van onze uitlegvideo’s. Neem contact met ons op en we laten je graag enkele van onze beste creaties zien.

Nadat we je wensen hebben besproken, gaan onze experts aan de slag met het maken van een script en storyboard. Vervolgens wordt de animatie gecreëerd en wordt er aanpassingen gemaakt op basis van jouw feedback, totdat de video volledig naar wens is.

Absoluut! Uitlegvideo’s zijn zeer geschikt voor sociale media, websites, e-mailcampagnes en presentaties. Onze team zorgt ervoor dat de video perfect geoptimaliseerd is voor jouw gewenste platformen.

De kosten voor een uitlegvideo kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de lengte, complexiteit en gewenste features. Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte op maat.

 Ja, je hebt de mogelijkheid in twee feedbackrondes om aanpassingen te maken, zoals het toevoegen van geluidseffecten, het veranderen van tekst of het toevoegen van nieuwe features, om ervoor te zorgen dat de video naadloos aansluit bij jouw behoeften.

Er zijn verschillende manieren om de effectiviteit van uitlegvideo’s te meten, zoals het analyseren van kijkersstatistieken, het verzamelen van feedback van gebruikers en het vergelijken van conversieratio’s met andere marketingmateriaal.

Ja, we delen graag gratis inspiratie, tips en tricks voor het maken van uitlegvideo’s via onze landingspagina’s en tip van flips.

Ja, je kunt eenvoudig een offerte aanvragen om de kosten en diensten te vergelijken met andere aanbieders. Wij staan klaar om je een gedetailleerde offerte te bieden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Daarbijn zou het natuurlijk wel zonde zijn als je niet voor ons kiest 😉

Vrijblijvende offerte aanvragen.

Bram-van-Roosmalen-Contact.jpg

Vul het formulier in of neem direct contact op met Bram van Roosmalen

Binnen 24 uur nemen wij contact met je op, daarin bespreken we al je wensen door en kunnen we je een vrijblijvend voorstel sturen dat volledig bij jou past.

 

5/5

“Top dat On The Rocks zo veel te bieden heeft! Met uitstekende service en communicatie, duidelijk een professioneel bedrijf. Maak jullie maar klaar voor de volgende klus.”

Bram Kling – Surfing Sommelier

Binnen 24 uur nemen wij contact met je op, daarin bespreken we al je wensen door en kunnen we je een vrijblijvend voorstel sturen dat volledig bij jou past.