5.0
5/5

“Surfen en Werken” dat klinkt toch als een droom?

Aankomende zomer is het weer zover: ik vertrek voor de derde keer richting het zonnige zuiden, namelijk Frankrijk. Hier zal ik gedurende een periode van twee weken de mooiste plaatjes schieten.

Video- en fotografie bij Surflife

Aankomende zomer is het weer zover: ik vertrek voor de derde keer richting het zonnige zuiden, namelijk Frankrijk. Hier zal ik gedurende een periode van twee weken de mooiste plaatjes schieten.

Maar er wordt natuurlijk niet alleen maar gewerkt… chillen op het strand, soms een klein biertje drinken en het verbeteren van mijn surf skills horen er natuurlijk ook bij! Stiekem vind ik het jammer dat niet elke week er uit ziet als een weekje Surflife.

Het eerste jaar dat ik bij Surflife was, zaten ze meteen 6 weken met mij opgescheept. Door de hechte crew en de gezellige sfeer krijg je echt het idee dat je op een andere planeet leeft. Deze zes weken heb ik me bezig gehouden met het schieten van een promovideo. Ook heb ik foto’s geschoten van de surfende gasten als extra service van het surfkamp. Nu lijkt het meteen alsof ik 6 weken lang alleen maar heb gewerkt, maar op het moment dat je met een biertje in je hand foto’s aan het bewerken bent in de Franse zon, dan voelt het toch meer aan als vakantie.

Wat vond ik er nou echt van?

Je zou zeggen: het perfecte plaatje! Zon, zee, strand en een beetje werken. Dit was in feite ook het geval, maar op dat ‘beetje werken’ had ik mij in eerste instantie wel verkeken. Je moet echt een goede workflow en mindset hebben, zodat je zo efficiënt mogelijk bezig bent. Dit bleek – vooral het eerste jaar – erg lastig. Omdat je op het surfkamp onderdeel wordt van de crew, krijg je ook vaak andere taken op je bord die niks te maken hebben met video- of fotografie. Ik heb hier best vaak mijn grenzen moeten stellen, anders was ik écht 24 uur per dag bezig!

Daarnaast schijnt in Frankrijk niet altijd het zonnetje, soms kan het namelijk flink regenen.
Je moet je gear vaker reinigen en goed in de gaten houden. De zoute lucht en het stof op de camping is niet echt goed voor je gear. Ik maakte het daarom wekelijks grondig schoon.
Ook de hitte kan een probleem veroorzaken. Zowel camera’s als laptops worden in normale temperaturen al best wel warm als je ze intensief gebruikt, maar als het dan ook nog eens meer dan 30 graden is, kan je er soms bijna een eitje op bakken. De kans dat je apparatuur uitvalt neemt dan flink toe.
Allemaal factoren waar je hier in ons koude kikkerlandje geen rekening mee hoeft te houden, in ieder geval… niet dagelijks!

Naast het feit dat ik daar een hele leuke tijd heb gehad, is het ook een erg handige manier om te netwerken. Elke week zijn er ruim 100 nieuwe mensen waar je toch vaak even een babbeltje mee maakt of een fotoshoot mee houdt.

It’s all about the mindset

Alsof 6 weken Frankrijk nog niet genoeg was, pakte ik in november weer mijn koffers om samen met mijn camera’s naar Portugal af te reizen. Niet alleen omdat de golven hier super zijn, maar ook omdat dit de woonplaats is van de eigenaren van Surflife. Hier schoot ik een aantal crew member video’s en een promotievideo voor een gevorderde Surf Coaching week. Waar ik in Frankrijk veel fotoshoots verzorgde en soms wel 12 uur per dag aan het ‘werk’ was, hoefde ik dit in Portugal niet te doen, waardoor ik me nog meer kon richten op de kwaliteit van bier drinken… uh… ik bedoel filmen.

Al met al kan ik iedereen zo’n vakantie aanraden. In de vorige zin zit eigenlijk al de moraal van het verhaal; ik noem het namelijk een vakantie. Soms maak je om 08:00 al je camera klaar om de eerste shots van het ontbijt te filmen en leg je om 23:00 tijdens het kampvuur pas weer je camera weg. Dit zijn lange dagen, maar ik ben er van overtuigd dat je met de juiste mindset niet eens doorhebt dat je aan het werk bent.

Ik zie dit dan ook echt als een vakantie waar ik soms moet werken. Niet als werk waar ik soms een beetje vakantie kan houden! ✌

Bedankt voor het lezen en wie weet zie ik jullie bij Surflife!

Picture of Thijs Geertsen

Thijs Geertsen

Staat het liefst met lekker weer de mooiste shotjes te maken. Is verder ook inzetbaar als plantenverzorger en masseur.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.

Inschrijven nieuwsbrief