5.0
5/5

Gateway

Betekenis: Gateway

Ook wel: toegangspagina of doorway page

Een gateway-pagina is een webpagina die specifiek is geoptimaliseerd om goed te scoren in de zoekmachine resultaten voor een bepaald zoekwoord of een set zoekwoorden. Echter, in plaats van nuttige content te bieden aan de bezoeker, fungeert deze vaak slechts als een ‘ingang’ die gebruikers doorstuurt naar een andere pagina.

Het gebruik van gateway-pagina’s kan gezien worden als een vorm van black hat SEO, een verzameling technieken die als onethisch worden beschouwd in de wereld van zoekmachineoptimalisatie. Terwijl een website op korte termijn misschien hoger kan ranken door het gebruik van deze pagina’s, lopen ze het risico om door Google en andere zoekmachines te worden bestraft zodra de praktijk wordt ontdekt. Dit kan resulteren in een verminderde domeinautoriteit en in het ergste geval een volledige verwijdering uit de zoekresultaten.

Het is altijd aan te raden om te focussen op white hat SEO-technieken en te streven naar het leveren van waardevolle content voor je bezoekers. Dit niet alleen om sancties te voorkomen, maar ook om een betrouwbare en waardevolle gebruikerservaring te bieden.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.