5.0
5/5

Featured snippet

Betekenis: Featured snippet

Ook wel: uitgelichte fragment of antwoordvak

Een featured snippet is een speciaal soort zoekresultaat dat bovenaan de organische zoekmachine resultaten wordt weergegeven. Dit specifieke resultaat biedt gebruikers een direct antwoord op hun vraag zonder dat ze de website daadwerkelijk hoeven te bezoeken. Het is als een “snel antwoord” dat Google en andere zoekmachines presenteren om de gebruikerservaring te verbeteren.

Het verkrijgen van dit zoekresultaat kan enorm waardevol zijn voor website-eigenaren. Omdat het bovenaan de zoekresultaten verschijnt, ook wel ‘positie nul’ genoemd, kan het de zichtbaarheid van een website vergroten en meer verkeer genereren. Om in aanmerking te komen voor een featured snippet, is het belangrijk om kwalitatief hoogwaardige content te creëren die direct antwoord geeft op veelgestelde vragen in jouw branche. Ook speelt de juiste HTML structuur met duidelijke titels en tussenkoppen een cruciale rol in het verkrijgen hiervan. 

Hoewel een featured snippet veel voordelen biedt, is het belangrijk op te merken dat zoekmachines automatisch bepalen welke pagina’s hiervoor in aanmerking komen. Er is dus geen gegarandeerde manier om dit speciale zoekresultaat te verkrijgen. Het optimaliseren van je content en het nauwkeurig volgen van SEO best practices kan echter je kansen op het verkrijgen van zo’n begeerde plek aanzienlijk vergroten.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.