5.0
5/5

Dwell Time

Betekenis: Dwell Time

Ook wel: verblijfstijd of tijdsduur

Dwell time verwijst naar de hoeveelheid tijd die een gebruiker op een bepaalde webpagina doorbrengt voordat hij terugkeert naar de zoekmachine resultaten. Deze factor kan door zoekmachines zoals Google worden gebruikt om de relevantie en waarde van een pagina te bepalen. In feite kan een langere dwell time erop wijzen dat de gebruiker de content waardevol of relevant vond, terwijl een korte dwell time het tegenovergestelde kan suggereren.

Een lange dwell time kan een indicatie zijn van goede gebruikerservaring, relevante content en een duidelijke structuur van je webpagina. Om de dwell time te optimaliseren, is het cruciaal om te zorgen voor hoogwaardige, relevante en boeiende content die bezoekers willen lezen of bekijken. Ook de leesbaarheid en het design van je website spelen hierin een rol. Het is aan te raden om multimedia zoals afbeeldingen, video’s en infographics te integreren, aangezien dit de bezoekers kan aansporen langer op je pagina te blijven.

Echter, terwijl dwell time een waardevol inzicht kan geven in hoe bezoekers met je site omgaan, is het belangrijk te onthouden dat het slechts één van de vele factoren is die zoekmachines gebruiken om de rangschikking van een website te bepalen. Er moet een evenwichtige benadering zijn waarbij ook andere SEO-aspecten in overweging worden genomen om het algehele succes van je website te garanderen.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.