5.0
5/5

Content canon

Betekenis: Content canon

Ook wel: grote hoeveelheid content

Een content kanon is een strategische benadering waarbij een grote hoeveelheid kwalitatieve content in korte tijd wordt geproduceerd en gepubliceerd. Het doel is om de autoriteit en zichtbaarheid van een website snel te vergroten door het aanbieden van waardevolle informatie op een consistente basis. Deze tactiek kan bijzonder effectief zijn bij het lanceren van nieuwe websites, producten of diensten.

Het inzetten van een content kanon betekent niet zomaar lukraak content creëren. Elke publicatie moet zorgvuldig worden gepland en moet in lijn zijn met de algemene online marketing strategie van het merk. Het is essentieel om onderzoek te doen naar relevante longtail keywords en deze te integreren in de artikelen, video’s en andere contentvormen. Hierdoor wordt de kans vergroot dat deze content hoog scoort in de organische resultaten van zoekmachines zoals Google.

Hoewel een content kanon strategie intensief kan zijn qua productie en management, kunnen de voordelen aanzienlijk zijn. Websites die regelmatig verse en relevante content publiceren hebben de neiging om hoger te ranken in zoekmachines, meer backlinks te genereren en een loyaler publiek op te bouwen. Echter, kwaliteit mag nooit worden opgeofferd voor kwantiteit. Het is van cruciaal belang dat elke geproduceerde contentstuk waarde toevoegt en de gebruikerservaring verbetert.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.