5.0
5/5

Canonial URL

Betekenis: Canonial URL

Ook wel: canonical of permalink

Een canonical URL is een webadres dat door website-eigenaren wordt gekozen om voorrang te geven bij het indexeren door zoekmachines zoals Google. Het wordt gebruikt om dubbele contentproblemen te voorkomen, een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot verwarring bij zoekmachines en uiteindelijk kan zorgen voor een lagere pagerank.

Het gebruik van een canonical URL is vooral van belang wanneer meerdere URL’s van een website dezelfde of zeer vergelijkbare content bevatten. Door een URL als de “hoofd”-versie aan te wijzen, helpt dit zoekmachines te begrijpen welke versie van een pagina prioriteit heeft en moet worden weergegeven in zoekresultaten. Hierdoor wordt de kans op dubbele content verminderd en wordt de seo waarde van de site geoptimaliseerd.

Implementatie van de canonical tag is een essentieel onderdeel van de on page seo strategie voor websites. Door duidelijk aan te geven welke pagina’s prioriteit hebben, zorg je voor een betere structuur en begrip bij zoekmachines, wat uiteindelijk leidt tot een hogere domeinautoriteit en betere zichtbaarheid in organische zoekresultaten.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.