5.0
5/5

Bridge Page

Betekenis: Bridge Page

Ook wel: doorway page of gateway page

Een bridge page, soms ook aangeduid als een ‘doorway page’ of ‘gateway page’, is een webpagina die specifiek is gecreëerd om bezoekers van zoekmachines naar een andere, vaak meer relevante of commerciële, pagina op de website te leiden. Hoewel bridge pages vroeger een populaire SEO-tactiek waren, worden ze nu vaak gezien als een vorm van black hat SEO omdat ze niet altijd waardevolle content bieden voor de gebruiker.

Een kenmerk van een bridge page is dat deze vaak geoptimaliseerd is voor specifieke keywords of zoekopdrachten, maar de inhoud is dun of van lage kwaliteit. De primaire functie van deze pagina’s is om verkeer vast te leggen en bezoekers snel door te sturen naar een andere locatie, zonder echt waarde of relevante informatie te bieden. Het gebruik van dit soort tactieken kan leiden tot een slechte gebruikerservaring, wat uiteindelijk een negatieve impact kan hebben op de domeinautoriteit en de rangschikking in zoekmachines.

Zoekmachines zoals Google hebben geavanceerde algoritmes en straffen websites die gebruik maken van dergelijke misleidende praktijken. Het is dus essentieel om te focussen op het bieden van hoogwaardige en relevante content voor gebruikers in plaats van te proberen het systeem te manipuleren met technieken zoals bridge pages. Het vertrouwen van de gebruiker en een positieve interactie met de website moeten altijd voorop staan in elke SEO-strategie.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.