5.0
5/5

Breadcrumb

Betekenis: Breadcrumb

Ook wel: navigatiespoor of navigatiepad

Wanneer we spreken over de navigatie van een website, is een breadcrumb een essentieel instrument dat gebruikers helpt hun locatie binnen een website te bepalen. Het fungeert als een soort inhoudsopgave, waardoor gebruikers gemakkelijk terug kunnen naar voorgaande pagina’s.

In het kader van SEO speelt de breadcrumb een cruciale rol bij het verbeteren van de gebruikerservaring. Een duidelijke en effectieve breadcrumb kan helpen bij het verminderen van de bounce rate en het verhogen van de tijd die gebruikers op de site doorbrengen. Bovendien draagt het bij aan een geoptimaliseerde interne linkstructuur, wat gunstig kan zijn voor de zoekmachine ranking van een website.

Een ander voordeel van breadcrumbs is dat ze vaak worden weergegeven in de rich snippets van zoekmachineresultaten. Dit kan de zichtbaarheid van uw website in Google Search verbeteren en gebruikers een duidelijker beeld geven van de structuur van uw site voordat ze erop klikken. Voor webmasters en online marketeers is het essentieel om te begrijpen hoe breadcrumbs effectief kunnen worden geïmplementeerd voor zowel navigatie als SEO-doeleinden.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.