5.0
5/5

Alt tag

Betekenis: Alt tag

Ook wel: alt tekst of alternatieve tekst

De alt tag, is een belangrijk onderdeel van website-optimalisatie en draagt bij aan zowel gebruikerservaring als SEO-waarde. Deze tekst is bedoeld om een beschrijving te geven van een afbeelding voor de situaties waarin de afbeelding zelf niet kan worden weergegeven. Dit is cruciaal voor de toegankelijkheid, vooral voor gebruikers met een visuele beperking die gebruik maken van schermlezers.

Een goed geoptimaliseerde alt tag draagt bij aan de organische resultaten van een website, omdat zoekmachines zoals Google deze tekst gebruiken om de inhoud van afbeeldingen te begrijpen. Bij het ontbreken van een relevante alt tag, mist een website de kans om beter te ranken in de afbeeldingsresultaten van zoekmachines. Dit betekent dat naast de standaard SEO-optimalisaties, zoals keyword optimalisatie en het bouwen van backlinks, het ook belangrijk is om aandacht te besteden aan elementen zoals alt tags.

Bij het schrijven van alt tags is het belangrijk om zowel beknopt als beschrijvend te zijn. Het doel is om de afbeelding in enkele woorden te beschrijven zonder overmatig gebruik te maken van keywords spam. Een natuurlijke en nauwkeurige beschrijving zorgt voor een betere gebruikerservaring en voorkomt mogelijke straffen van zoekmachines.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.