5.0
5/5

404 pagina

Betekenis: 404 pagina

Ook wel: niet gevonden of pagina ontbreekt 

Een 404 pagina, vaak beschreven als een “niet gevonden” of “pagina ontbreekt” scherm, is een standaard webpagina die wordt getoond wanneer een bezoeker een pagina probeert te bereiken die niet bestaat op de server. Dit kan zijn omdat de URL verkeerd is ingevoerd, de pagina is verwijderd, of de inhoud is verplaatst zonder een juiste redirect toe te passen.

Binnen de wereld van online marketing is het essentieel om de gebruikerservaring te optimaliseren, zelfs wanneer men te maken heeft met fouten zoals deze. Een goed ontworpen 404 pagina kan een bezoeker namelijk helpen om eenvoudig terug te navigeren naar relevante secties van de website. Het implementeren van een breadcrumb pad of duidelijke interne links kan bijdragen aan een positievere ervaring.

Het is cruciaal om een 404 fout niet te negeren. Naast dat het de SEO-waarde kan verminderen, kan het ook vertrouwen bij de bezoeker wegnemen. Door regelmatig een SEO analyse uit te voeren en het controleren op niet-werkende links, zorgen website-eigenaren voor een soepelere navigatie en behoud van hun online reputatie.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.