5.0
5/5

404 fout

Betekenis: 404 fout

ook wel: dode link of gebroken link

De 404 fout is een standaard HTTP-responscode die aangeeft dat de server de opgevraagde pagina niet heeft kunnen vinden. Vaak is de reden een verkeerd ingevoerde URL of een pagina die is verwijderd of verplaatst. Het is essentieel voor website-eigenaren en online marketeers om te begrijpen wat deze fout betekent en hoe deze het beste kan worden aangepakt.

Binnen de wereld van online marketing en websitebeheer is een 404 fout ook bekend als een “dode link” of “gebroken link”. Een frequente aanwezigheid van deze fouten kan de SEO-waarde van een website negatief beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om regelmatig een SEO-analyse uit te voeren en te controleren op gebroken links.

Om de gebruikerservaring te verbeteren, raden experts aan om een aangepaste 404 pagina te maken. Hiermee kunnen bezoekers gemakkelijk terugkeren naar de hoofdpagina of andere delen van de site. Door interne linkstructuur en breadcrumb navigatie toe te voegen, kan de bezoeker zijn weg terug vinden en wordt frustratie verminderd.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.