5.0
5/5

Facebook advertentie video.
Alles over de beste video-advertenties voor 2024

Met een pakkende Facebook advertentievideo van On The Rocks zet je jouw bedrijf in de schijnwerpers. Laat zien wat je doet en waarom je daarin uitblinkt, op een manier die de aandacht trekt en bijblijft bij je publiek op Facebook. 

Video afspelen
Video afspelen

Wij zijn jouw partner in het laten maken van een facebook advertentie video

Met een pakkende Facebook advertentie video van On The Rocks zet je jouw bedrijf in de schijnwerpers. Laat zien wat je doet en waarom je daarin uitblinkt, op een manier die de aandacht trekt en bijblijft bij je publiek op Facebook. 

facebook advertentie video

Hoe maak ik een effectieve Facebook advertentie video?

Wij weten dat de optimale afmetingen cruciaal zijn om jouw boodschap effectief over te brengen. De ideale afmetingen? Dat zijn 1280 x 720 pixels voor een 16:9 aspect ratio, of een vierkante 1080 x 1080 pixels voor een 1:1 aspect ratio. Maar dat is slechts het begin.

We adviseren een video niet langer dan 15 seconden te houden, zodat je boodschap direct en duidelijk overkomt. Onthoud ook dat veel Facebook-gebruikers video’s zonder geluid bekijken, dus het toevoegen van ondertiteling is een slimme zet om je boodschap over te brengen.

Wat betreft het type advertentie, daar draait het om maatwerk. Of het nu gaat om pre-roll, mid-roll, post-roll, in-stream advertenties, gesponsorde content of displayadvertenties, het hangt allemaal af van je doelgroep, je boodschap en je budget. Onze strategie is om verschillende soorten advertenties te testen om te zien wat het beste resoneert met jouw specifieke doelgroep.

Bij On The Rocks Media begrijpen we dat elke campagne uniek is. Daarom werken we nauw samen om te bepalen welk type advertentie het meest geschikt is voor jouw bedrijf. Laten we samen ontdekken hoe we jouw verhaal het best kunnen vertellen op Facebook

Hoe kan ik mijn video content optimaliseren voor de kijkers?

Bij On The Rocks geven we jouw videocontent een vleugje rock-‘n-roll om de kijkers van begin tot eind te boeien. Denk aan flitsende, intrigerende titels en ondertitels die niet alleen de aandacht trekken, maar ook een voorproefje geven van wat komen gaat. In de wereld van snelle content zijn korte, krachtige video’s king, dus we houden het kort en sweet, direct ter zake.

Kwaliteit? Daar draaien we onze hand niet voor om. We zorgen ervoor dat elke video eruitziet alsof het door de pro’s is gemaakt, zodat jouw kijkers keer op keer terugkomen voor meer. En hey, feedback is als muziek in onze oren. We luisteren naar wat jouw publiek zegt en passen onze creaties daarop aan, zodat jouw video’s blijven rocken in de wereld van online content. Bij On The Rocks gaat het om continue verbetering, om ervoor te zorgen dat jouw video’s altijd het publiek weten te raken.

Hoe kan ik meer likes en leads genereren met mijn Facebook advertentie video?

Zorg ervoor dat je video’s niet alleen de aandacht trekken, maar ook echt relevant en interessant zijn voor je doelgroep. Je wilt dat mensen geïnspireerd raken en meer over je merk willen weten.

Kwaliteit is belangrijk: helder beeld en geluid maken een wereld van verschil. Vergeet de ondertitels niet, zodat je boodschap overkomt, zelfs als de video zonder geluid wordt bekeken. Een duidelijke call-to-action is essentieel – laat je kijkers weten wat ze vervolgens kunnen doen, of dat nu een aankoop is of het delen van je video.

Slimme targeting is de sleutel tot succes. Zorg dat je video’s getoond worden aan mensen die echt geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Gebruik targetingopties zoals demografie, interesses en gedrag om je advertenties bij de juiste doelgroep te krijgen.

Door deze richtlijnen te volgen en continu je videocontent en targetingstrategieën te testen en aan te passen, zul je meer likes en leads genereren met je Facebook videoadvertenties. Bij On The Rocks helpen we je graag om deze strategieën te perfectioneren en te zorgen voor blijvend succes

Hoe ons team jouw facebook advertentie video tot een succes maakt

Bij On The Rocks meesteren we de kunst van het creëren van pakkende Facebook advertentievideo’s. Jouw visie, gemixt met onze frisse kijk en ervaring, resulteert in short-form video’s die jouw merkverhaal kort maar krachtig vertellen. Onze stijl is modern, dynamisch en helemaal in lijn met de trend van snel te consumeren content.

Duik in ons portfolio en ontdek de veelzijdigheid van ons werk, van energieke korte clips tot diepgaande bedrijfspromoties. Wij geven elk project onze volledige aandacht en creatieve touch.

We zijn erin gespecialiseerd om jouw boodschap te vertalen naar bondige video’s die perfect resoneren met je doelgroep op Facebook. We kennen de uitdagingen waar Nederlandse bedrijven voor staan en zetten ons in om de unieke kwaliteiten van jouw merk te vangen in content die echt indruk maakt.

Klaar om je Facebook advertentiestrategie naar een hoger niveau te tillen? Neem contact op met On The Rocks. Wij staan klaar om short-form videocontent te creëren die jouw verhaal op een authentieke, boeiende en effectieve manier vertelt.

Onze werkwijze

Bij On The Rocks streven we ernaar om content te maken die niet alleen wordt gezien, maar die ook een blijvende indruk achterlaat. Hoe we dit doen?

1. Advies

Wat wil je vertellen, wie wil je er mee bereiken en hoe moet het overkomen op de kijker? Wij geven je passend advies.

Aan de hand van visuele voorbeelden, moodboards en inspirerende verhalen bedenken we een concept dat volledig aansluit bij jouw doelgroep.

De inhoud op papier. Hier komt alles samen en start de productie.

Drie, twee, een… ACTIE! Onze videocrew gaat aan de slag om jouw short-form content te maken. Hier komt alle voorbereiding samen.

Het materiaal wordt gemonteerd en bewerkt.

Met jouw feedback zetten we de puntjes op de i. 

CASES

Videoproducties door On The Rocks

Video afspelen

YSE

Voor bedrijven die stappen willen zetten. YSE plaatst aanpakkers bij bedrijven en laat ze op die manier groeien. Wij krijgen de vraag of we een video konden maken die hun dienstverlening op spraakmakende wijze kon laten zien. Het resultaat: al 10+ nieuwe klanten aangetrokken met deze video.

IW Nederland

IW is dé opleider in de elektro- en installatietechniek. We kregen volledige vrijheid om de dienstverlening van IW op beeld te zetten en wat een resultaat! Ingezet als brandmovie en recruitment video,

Video afspelen
Video afspelen
Snelle - AFAS Live

Of we voor Snelle zijn AFAS Live show een recap konden maken, we call this a piece of art!

  • Expertise: van start-ups tot multinationals.
  • Bekijk ons divers portfolio voor inspiratie.
  • Gratis advies gesprek bij ons op kantoor.
  • Verder dan film: ook animatie, sounddesign & voice-overs.
  • Scherpe prijzen door eigen apparatuur, film & audio studio.
Team-final

Welke aspecten zijn belangrijk bij het maken van een effectieve video advertentie?

Bij On The Rocks weten we dat het kiezen van de juiste formaat en lengte voor je videoadvertenties essentieel is, en het hangt allemaal af van je doelen, het platform en je doelgroep. Laten we eens duiken in de wereld van social media videoformats:

Voor Instagram is het helemaal hip om vierkante (1:1) of verticale (4:5) video’s te gebruiken. Denk aan snappy content, tussen de 15 en 30 seconden, die jouw boodschap snel en stijlvol overbrengt.

Op Facebook rock je het best met landschapsvideo’s (16:9). Hier kun je een beetje meer spelen met de lengte, van een snelle 15 seconden tot een meer uitgebreide 2 minuten durende video.

En dan YouTube, het podium voor landschapsvideo’s (16:9) waar je echt kunt uitpakken. Of je nu kiest voor een korte en krachtige boodschap van 15 seconden of een uitgebreidere minutenlange video, het gaat erom dat je verhaal resoneert.

OTR - Q3 - Web Quality-26

Hoe kan ik conversie genereren met mijn videoadvertentie?

Bij On The Rocks weten we dat het genereren van conversies met videoadvertenties een mix is van kunst en wetenschap. Eerst en vooral, zorg ervoor dat je targeting spot-on is. We richten je video’s op de perfecte doelgroep, zodat de mensen die kijken ook écht geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Dan de magie van een pakkende call-to-action (CTA). We zetten die aan het einde van je video, een duidelijke en verleidelijke uitnodiging om actie te ondernemen – of dat nu het kopen van je product is, een bezoek aan je website, of het inschrijven voor een nieuwsbrief.

De landing page moet ook in harmonie zijn met je videoadvertentie. Wij zorgen ervoor dat de overgang zo soepel is als een rock ballad, waardoor de kijker moeiteloos wordt verleid tot actie.

En waarom niet een beetje interactiviteit toevoegen? Klikbare links, polls, enquêtes – ze maken je video levendig en boeiend, en vergroten de kans op conversie.

Tot slot, bij On The Rocks houden we van experimenteren. We testen verschillende versies van je video en CTA, analyseren wat het beste werkt en finetunen je strategie voor maximale impact.

Clients aka friends.

5.0
5/5

FAQ

Veelgestelde vragen

Een Facebook advertentie video is een video-advertentie die gebruikt wordt om een boodschap over te brengen via Facebook. Het is een manier om te adverteren en de doelgroep te bereiken via het Facebook-platform.

Je kunt adverteren via Facebook door een advertentie-account aan te maken en je advertentie te uploaden. Je kunt verschillende types ads maken, waaronder video ads, afbeeldingsads en tekstads.

Instagram Stories ads zijn advertenties die worden weergegeven tussen de Instagram Stories van gebruikers. Dit is een manier om de doelgroep te bereiken via Instagram.

Views zijn het aantal keer dat jouw advertentie werd gezien door mensen. Het is een belangrijk gegeven om de prestaties van jouw video-advertentie te beoordelen.

Aanbiedingen zijn kortingsbonnen of andere promotiecodes die je aan jouw advertentie kunt toevoegen. Dit maakt het makkelijker om de doelgroep aan te zetten tot actie.

Je kunt verschillende types ads maken op Facebook, waaronder video ads, afbeeldingsads en tekstads.

Het is aanbevolen om korte video’s te maken. Meestal zijn video’s met een lengte van 10 tot 15 seconden het beste om jouw verhaal te vertellen en de aandacht te trekken van de kijkers.

Je kunt jouw advertentie targetten en instellen welke doelgroep jouw advertentie te zien krijgt. Zo kun je de advertentie beter richten op de mensen die geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf of product.

De hoogte-breedteverhouding voor Facebook advertentie video’s is 16:9 of 1:1 (vierkant) voor advertenties die in het nieuwsoverzicht worden weergegeven. Voor advertenties in de rechterkolom wordt de verhouding 1:1 aangeraden.

Verschillende tools kunnen je helpen bij het maken van jouw Facebook advertentie video, waaronder Canva, Adobe Premiere Pro, en Animoto.

Vrijblijvende offerte aanvragen.

Bram-van-Roosmalen-Contact.jpg

Vul het formulier in of neem direct contact op met Bram van Roosmalen

Binnen 24 uur nemen wij contact met je op, daarin bespreken we al je wensen door en kunnen we je een vrijblijvend voorstel sturen dat volledig bij jou past.

 

5/5

“Top dat On The Rocks zo veel te bieden heeft! Met uitstekende service en communicatie, duidelijk een professioneel bedrijf. Maak jullie maar klaar voor de volgende klus.”

Bram Kling – Surfing Sommelier

Binnen 24 uur nemen wij contact met je op, daarin bespreken we al je wensen door en kunnen we je een vrijblijvend voorstel sturen dat volledig bij jou past.