5.0
5/5

Een halfjaar vol nieuwe energie! Oud Stagaire Laure aan het woord.

Work hard play hard! Muziek lekker hard aan, werken op de bank, grapjes maken, samen lunchen en kneiter hard werken. Dat is in een notendop hoe een gemiddelde dag bij de jongens van On The Rocks er uit ziet.

Work hard play hard

Muziek lekker hard aan, werken op de bank, grapjes maken, samen lunchen en kneiter hard werken. Dat is in een notendop hoe een gemiddelde dag bij de jongens van On The Rocks er uit ziet. Je kan je voorstellen dat dit in mijn eerste weken als stagiaire best heftig was. Maar gelukkig wende het!

In de eerste week leerde ik meteen de dynamiek van het team kennen, altijd gezellig, altijd hardwerkend en altijd tijd voor een flauw grapje. Als je aan het mij vraagt dé perfecte werksfeer.

Voor mijn opleiding media-en evenementenmanagement mocht ik van begin februari tot begin juni stage lopen bij een eigen gekozen bedrijf. Door corona was het heel lastig om in de evenementensector op dit moment een stageplaats te vinden. Maar via stagemarkt ben ik uitgekomen bij B11Event Group. Omdat ik wist dat het vinden van een juiste stageplek lastig was, wilde ik het meteen goed aanpakken en heb ik creatief gesolliciteerd. Dit was een succes en na één sollicitatiegesprek was ik aangenomen.

Begin februari ging ik zonder verwachtingen naar mijn eerste stagedag toe. “Blanco er in gaan en niet te veel verwachten” had ik tegen mijzelf gezegd. Meteen de eerste dag kreeg ik te horen dat B11Media, het andere bedrijf van B11Events, On The Rocks ging worden. Bas en Thijs zouden zich vanaf dat moment aansluiten bij het bedrijf.

Vrijheid om te leren

Wat mij van alles het meeste aansprak, was de vrijheid om te mogen leren. Of ik nou de nieuwe vaardigheden van Photoshop wilde leren of het oplossen van een Rubiks Cube, het kon en mocht allemaal. De begeleiding was er altijd. Ritchie leerde mij alle ins en outs van marketing en Bas leerde mij onder andere de formules om een Rubiks Cube op te lossen.

Altijd maakten ze tijd vrij om mij iets te leren of mij te betrekken bij een project. Het motto van On The Rocks is ook niet voor niets: “Rise by lifting others”. Wat voor mij een echt leerpunt is geweest, is dat ik mijn werk altijd nog een keer mag checken. Dit is een extra controle moment waardoor ik slordigheidsfoutjes kan voorkomen.
Fouten maken blijft menselijk en gebeurt wel eens, maar boos worden, daar doen we niet aan hier op kantoor.

Geen dag zonder plezier

Tijdens de gezamenlijke lunch wordt altijd het weekend en de komende week besproken. Ook hier gaan de grappen gewoon door. Dankzij deze informele sfeer ben ik elke dag van de afgelopen 5 maanden met heel erg veel plezier naar stage gegaan. Dit was voor mij een grote bevestiging dat ik een hele toffe stageplek heb!

Toen twee weken geleden onze kantoorvis Gerrie overleden is was de sfeer wel even anders dan normaal. Er werd droevige muziek op gezet en we hebben met z’n alle toch een traantje weggepinkt. Maar ja, dat hoort er natuurlijk ook weer bij.

Al met al kijk ik terug op een leerzame en gezellige stageperiode.
Ik wens de komende stagiare(e) dan ook heel veel plezier, maar met name sterkte met deze jonge ondernemers.

xoxo Laure

Afbeelding van Laure van Oudenhoven

Laure van Oudenhoven

Inmiddels Rubiks Cube expert die maar al te graag alles tot in de detail probeert te plannen. Het beheren van sociale kanalen is dan ook op haar lijf geschreven.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.

Inschrijven nieuwsbrief