5.0
5/5

Description Tag

Betekenis: Description Tag

Ook wel: meta beschrijving of meta description

De description tag is een HTML-element dat een korte samenvatting biedt van de inhoud van een webpagina. Het is een essentieel onderdeel van SEO omdat het een eerste indruk geeft aan potentiële bezoekers in de zoekmachine resultaten. Hoewel de description tag niet direct invloed heeft op de zoekmachine rangschikking, speelt het een cruciale rol in de click-through rate (CTR).

Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert in een zoekmachine, verschijnt de description tag onder de titel van de pagina in de zoekresultaten. Een goed geschreven meta beschrijving kan de gebruiker overtuigen om op de link van jouw website te klikken in plaats van die van een concurrent. Het is dus van belang om ervoor te zorgen dat deze beschrijving relevant, overtuigend en aantrekkelijk is. Daarnaast moet het de belangrijkste keywords bevatten waarvoor je wilt dat de pagina wordt gerangschikt, zonder over te gaan op keywords spam.

Het is aan te raden om de description tag te beperken tot ongeveer 150-160 tekens, aangezien langere beschrijvingen kunnen worden afgekapt in de zoekresultaten. Het gebruik van relevante zoekwoorden en krachtige call-to-actions in de beschrijving kan helpen om de zichtbaarheid en relevantie van je website te vergroten en potentiële bezoekers aan te moedigen om door te klikken.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.