5.0
5/5

Anchor tekst

Betekenis: Anchor tekst

Ook wel: ankertekst of linktekst

De anchor tekst, is de zichtbare, klikbare tekst in een hyperlink. Het is een fundamenteel onderdeel van SEO en heeft directe invloed op linkbuildingstrategie en hoe zoekmachines de inhoud van een website interpreteren. Bijvoorbeeld, een anchor tekst als “klik hier” is minder informatief dan “meer over SEO-technieken”.

Het juiste gebruik van anchor teksten kan de pagina autoriteit en de relevantie van een website in de ogen van zoekmachines zoals Google verhogen. Ze bieden aanvullende context over de doelpagina waarnaar wordt gelinkt, wat helpt bij het verbeteren van de organische resultaten. Het is ook essentieel om een natuurlijke mix van anchor teksten te hebben om te voorkomen dat je wordt gestraft voor over-optimalisatie.

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van exacte keyword match anchor teksten. Overmatig gebruik hiervan kan door zoekmachines worden gezien als keywords spam, wat kan leiden tot een daling in de zoekresultaten. In plaats daarvan is het aan te raden om een variatie van anchor teksten te gebruiken, waaronder merknamen, generieke termen, en natuurlijke zinnen, om een evenwichtige en organische linkjuice te creëren.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.