5.0
5/5

Anchor link

Betekenis: Anchor link

Ook wel: bladwijzerlink of sectielink

Een anchorlink, is een specifieke vorm van hyperlink die binnen dezelfde pagina naar een ander gedeelte navigeert. Meestal worden ze gebruikt in uitgebreide content, zoals lange blogposts of handleidingen, om de gebruikerservaring te verbeteren door gemakkelijke navigatie te bieden.

Het toevoegen van anchorlinks verbetert de structuur van een pagina door lezers de mogelijkheid te bieden snel naar relevante secties te springen. Dit is vooral nuttig voor mobiele website gebruikers, aangezien ze mogelijk niet willen scrollen door lange stukken tekst. Daarnaast kunnen zoekmachines zoals Google deze links ook herkennen, wat kan resulteren in meerdere listingpunten onder het hoofdresultaat in de organische resultaten.

Hoewel het primaire doel van anchorlinks is om de gebruikerservaring te verbeteren, kunnen ze ook een positieve impact hebben op SEO. Door relevante keywords op te nemen in de anchor tekst van de link, kunnen ze context en nadruk leggen op bepaalde onderwerpen binnen de content, wat kan bijdragen aan een betere ranking voor die termen.

Word elk kwartaal slimmer.

Meld je aan voor de On The Rocks nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve inzichten, creatieve inspiratie en de laatste trends in onze branche.