Daphne: mijn missie tot succes 3 min. leestijd

Ultiem jaloers!

Helaas ben ik niet opgeroeid met een grote beroepsdroom en ben ik ultiem jaloers op mensen die dit plaatje wel al helemaal compleet hebben. Hoe makkelijk zou het zijn om gewoon direct te weten: ‘Dit is wat ik wil en voor dit beroep ga ik’. Heerlijk lijkt mij dat, zo word je niet steeds afgeleid door studies waar eerst één opleiding van was en nu ineens zes, of de gesplitste opleidingen zodat je gerichter kan kiezen, of de wat bredere studie waar ook vakken inzitten die je niet wilt.

Eindvraag; welke kies je dan? Dat zijn de dilemma’s waar ik vaak tegenaan liep.

First, wie ben ik?

Mijn naam is Daphne Balvers, 21 jaar oud. Creatief, energiek, gemotiveerd en een eerlijk persoon omschrijft mijn karakter. Ik ben een duizendpoot die zowel van promotie, marketing, fotografie en interieur houdt en wie weet nog wel veel meer. Mijn trigger is het zoveel mogelijk uitproberen en proeven op het gebied van verschillende vaardigheden.

Ontdekken met eigen ogen

Nadat ik mijn diploma voor het VMBO-T had behaald, kwam voor mij de vraag naar boven: ‘maar wat nu?’ Eerste keus: de horeca kant! Op dat moment had ik een bijbaantje in een restaurant. Eigenlijk diep van binnen wist ik het al en hadden ook veel mensen het ook tegen mij gezegd: ik moest het nou eenmaal met mijn eigen ogen zien. De open dag gaf duidelijkheid dat het echt niks voor mij is. En zo ging ik stap voor stap door: ‘afstrepen, lezen, afstrepen, lezen’. Na het bekijken van ontzettend veel flyers van beroepen, heb ik de knoop doorgehakt om richting communicatie en marketing te gaan.

Keuzes, keuzes en keuzes

Wanneer je de richting marketing in combinatie met communicatie of zelfs sales kiest, zijn er onmogelijk veel keuzes die er te maken zijn. Je zou zeggen: ‘handig, toch?’ Zo kun je alle kanten op! Niet dus. Want ook dan moet je weer keuzes maken. Zo bleef ik graven en graven: ‘wat wil ik nou precies en wat past bij mij?’ Na mijn MBO-diploma en stagejaar heb ik met veel geluk een bijbaan gevonden op een marketingafdeling. Dit is niet makkelijk zonder enige ervaring in de marketing.

Trots en dankbaar ben ik dat dit bedrijf mij de kans gaf om mijn ervaring in de marketing op te bouwen. Ik ben aan de slag gegaan met websites, content, promotiemateriaal, teksten schrijven en productfotografie.

Na een half jaartje even mee kunnen draaien in het echte werkleven wist ik van mezelf: ‘ik wil nog niet full time gaan werken.’ Let’s go! Welke opleiding wordt het nu? Opnieuw keuzes maken, iets waar ik niet van houd. Ik wilde niet weer door 50 pagina’s heen scrollen… not again! Één besluit stond wel al vast: ik wil naar Nijmegen. Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Communicatie en Rechten. Eigenwijs genoeg wilde ik iets anders studeren, puur alleen om meer te ontdekken. Helaas werkt dat niet zo, rechten en bedrijfskunde vielen na de eerste 10 minuten al af. De opleiding Commerciële Economie, bestaande uit marketing, sales en zelfs internationaal, was het eigenwijze stukje wat ik zocht. Geen twijfels meer: done, meteen ingeschreven.

Outside the box

In het tweede jaar mocht ik een aantal weken stagelopen bij een uniek, jong, enthousiast bedrijf: B11 Event Group. Dit is een evenementenbedrijf dat zich heeft doorontwikkeld in een andere branche, namelijk Marketing & Media. Media versterkt de evenementen en andersom. Deze aanpak sprak mij gelijk aan. Outside the box denken, de why not en het aandurven om beslissingen te nemen: dit kenmerkt B11. Zij gaven mij de bevestiging en het duwtje om uit mijn comfort zone te stappen en dat je interesses ook kan combineren. Ik heb hierdoor meer motivatie gekregen om deze laatste twee jaar van mijn studie outside the box te denken. Als je het wil kan je alles. Focus wat voor jou belangrijk is en ga er voor: why not?

 

Waarom On The Rocks?
Abonneer op onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?

Neem contact op met  
Ritchie van de Graaf!
Bas Peperzak!

HOME

OVER ONS

PROCES

ONS WERK

BLOG

CONTACT

DIENSTEN

ONLINE

VIDEO|FOTO

OFFERTE

MERK

VORMGEVING

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal en halen onze kracht en energie uit jouw succes. 

Op de hoogte blijven van het laatste online nieuws?