5.0
5/5

360 graden video laten maken

Voor het creëren van interactieve, immersive campagnes en content. 

Wat is een 360 graden video?

Definitie van een 360 graden video

Een 360 graden video laten maken is een type video-opname die is gemaakt met een camera die alle kanten om zich heen kan opnemen, waardoor de kijker het gevoel heeft dat hij of zij zich in het midden van de opname bevindt en kan rondkijken in alle richtingen. 

Hoe werkt een 360 graden video?

Het bekijken van een 360 graden video kan worden gedaan met behulp van een virtual reality headset, maar ook op een computer of mobiel apparaat waarbij de kijker met muis of touchpad kan navigeren door de video. 

Doormiddel van deze innovatieve technologie wordt het mogelijk om de kijker een completere en meeslepende ervaring te biedne dan bij traditionele video’s. Daarnaast worden 360 graden video’s vaak ingezet door adverteerders en marketeers voor het creëren van interactieve, immersive campagnes en content. Dit betekent dat je als kijker de mogelijkheid hebt om de video’s te bekijken vanuit elke hoek en richting, alsof je echt op de locatie bent waar de video is opgenomen. 

Voordelen van 360 graden video

360 graden video heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele video. Ten eerste biedt het een meeslepende ervaring voor de kijker. De kijker kan zich onderdompelen in de omgeving en interactie hebben met verschillende elementen in de video door simpelweg rond te kijken. Hierdoor wordt de video-ervaring realistischer en indrukwekkender

Een ander voordeel van 360 graden video is dat het een breder gezichtsveld biedt. Dit betekent dat de camera alles om zich heen vastlegt, waardoor er geen zaken buiten beeld vallen. Dit is vooral handig bij het filmen van grote ruimtes, landschappen of evenementen. De kijker kan alles zien en hoeft zich geen zorgen te maken over informatie die ze missen.

 360 graden video is ook interactief. Hierdoor kunnen kijkers de video op hun eigen manier bekijken en bepalen wat ze willen zien. Dit biedt de kijker niet alleen meer controle over de video-ervaring, maar geeft tevens de mogelijkheid om de video aan te passen aan hun eigen interesses.

Door een 360 graden video wordt het mogelijk om de kijker een completere en meeslepende ervaring te bieden.

Dé trend van 2023: 360 video tours

Een 360 graden tour is een uitstekende tool voor educatieve en trainingsdoeleinden. Het biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om virtuele rondleidingen te maken, waarbij je door een bepaalde omgeving heen kunt lopen en informatie krijgt over de verschillende elementen die je tegenkomt.

Op deze manier kan de kijker bijvoorbeeld meer leren over bezienswaardigheden, culturen of wetenschappelijke fenomenen. Ten slotte biedt 360 graden video tours de mogelijkheid om het publiek beter te betrekken. Deze video’s zijn visueel aantrekkelijk en zorgen daardoor dat kijkers langer erbij blijven. Dit zorgt voor meer interactie en betrokkenheid van het publiek en kan daarom een effectieve marketing of communicatie tool zijn.

Veelgestelde vragen

Een 360 graden video is een video waarbij de kijker de mogelijkheid heeft om 360 graden om zich heen te kijken. Dit geeft een interactieve en meeslepende kijkervaring, waarbij de kijker in feite midden in de actie zit.

360 graden video geeft de mogelijkheid om een virtuele omgeving te creëren en de kijker daar volledig in onder te dompelen. Hierdoor is het zeer geschikt voor toepassingen zoals educatie, opleidingen, productpresentaties, enzovoorts.

360 graden video is een video waarbij de kijker de mogelijkheid heeft om 360 graden om zich heen te kijken. Virtual reality is een technologie waarbij de kijker wordt ondergedompeld in een virtuele omgeving, bijvoorbeeld door middel van een VR-bril. 360 graden video kan wel als onderdeel van een VR-ervaring worden gebruikt.

Ja, wij helpen graag bij het maken van 360 graden video’s. Onze professionele 360 graden videoproductie zorgt voor een meeslepende en interactieve kijkervaring voor jouw doelgroep.

Monoscopische 360 graden video wordt met één camera opgenomen en biedt hierdoor minder diepte en minder realistisch beeld. Stereoscopische 360 graden video wordt met twee camera’s opgenomen en biedt hierdoor meer diepte en een realistischere beeldervaring.

360 graden video wordt steeds meer gebruikt voor educatie, opleidingen, productpresentaties, events, toerisme en recreatie, enzovoorts. Het kan een bijzondere kijkervaring bieden voor jouw doelgroep.

Bij het maken van een 360 graden video wordt gebruik gemaakt van meerdere camera’s die allemaal tegelijkertijd opnemen. De beelden worden vervolgens samengevoegd en gecombineerd tot één 360 graden videobestand.

De kosten voor het maken van een 360 graden video kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de video, de locatie, het aantal camera’s dat wordt gebruikt, enzovoorts. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor jouw project.

Ja, het is mogelijk om interactie toe te voegen aan jouw 360 graden video. Dit kan bijvoorbeeld door middel van hotspots, waarmee de kijker extra informatie of videocontent kan bekijken.

Bij 360 graden video heeft de kijker de mogelijkheid om om zich heen te kijken, terwijl bij VR video de kijker volledig wordt ondergedompeld in een virtuele omgeving met behulp van een VR-bril. Een 360 graden video kan wel onderdeel zijn van een VR-ervaring.

Waar we

trots

op zijn

Jouw merk toevoegen aan onze succesverhalen? hello@ontherocksmedia.nl